BELEEF DE SFEER VAN WOODSTOCK OPNIEUW IN EMMEN!

t/m

In Emmen wordt van 29 juni tot 26 augustus ter ere van ’50 years Woodstock’ de unieke tentoonstelling ‘Woodstock Vision – The spirit of a Generation’ gehouden met foto’s van de Amerikaanse fotograaf Elliot Landy.

De beroemde muziek-fotograaf Elliot Landy heeft het Woodstock festival in beeld gebracht op 15, 16 en 17 augustus 1969. Landy fotografeerde onder andere artiesten als Bob Dylan, The Band, Janis Joplin en Jimi Hendrix. De tentoonstelling ’50 years Woodstock’ bestaat uit zo’n 160 foto’s en is verdeeld in 4 thema’s: ‘Vision of A Gereration, Stars and Stones, High on music en Woodstock Festival’. De foto’s zijn verdeeld over de gemeente Emmen en het nabijgelegen gemeente Papenburg in Duitsland. Beide gemeenten organiseren samen de tentoonstelling. Naast de fototentoonstelling over Woodstock, wordt er een tentoonstelling ingericht over de sterke muziekcultuur in Emmen in de jaren zestig en zeventig, waaronder het drukbezochte Tin Pan Ally

Museum Collectie Brands treedt op als gastprogrammeur

Het Emmens museum Collectie Brands treedt op als gastprogrammeur voor de expositieruimte van het Centrum voor Beeldende Kunsten (CBK) in het Rensenpark, waar de tentoonstelling te bezichtigen is. Het Rensenpark is een locatie met veel kunst en cultuur. Je vindt er behalve het CBK diverse kunstgaleries, edelsmeden, een stadstheater, Engels theehuis, de Nachtwacht van Emmen en een heerlijk park om in te verblijven.

De hele zomer worden er tal van evenementen georganiseerd op verschillende locaties in Emmen, waarbij de Sixties weer helemaal herleven. Van Ibiza markt tot muziek evenementen, met als hoogtepunt het weekend van 16 t/m 18 augustus 2019. Je waant je volledig in Woodstock sfeer!

Het programma van Woodstock-festival

In het Cho-paviljoen in het Rensenpark in Emmen wordt van vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus een Woodstock-festival gehouden. In en voor het paviljoen zullen verschillende optredens plaatsvinden. Plein en paviljoen worden aangekleed in Woodstocksfeer. De entree is gratis. 

Het programma start vrijdag om 19.00 uur met muziek van bekende Emmenaren. De presentatie is in handen van Joop Reilman. Zaterdagmiddag wordt om 14.00 uur vervolgd met Wout van de Lei en vanaf 15.30 uur The Venties. Vanaf 19.00 uur spelen De Stokers. Zondagmogen vanaf 11.00 uur is er Woodstock Chie door Joop Reilman, vanaf 13.00 uur gevolgd door Mojo Clinton en vanaf 15.30 uur Jeany Veras en Bouke Van 18.00 uur tot 20.00 uur is er een afterparty.