Babyboomers Blues

Noorderplein 101, Emmen

Lezingen

Babyboomers! Geboren in de eerste zeven jaar na de oorlog. Hebben veel zien veranderen. Van één telefoon in de hele straat, om de veearts of de vroedvrouw te bellen, naar een smartphone voor alle huisgenoten. Van de zuil waar je ‘onlosmakelijk’ aan was verbonden, naar de ‘vrijheid’ van aanmodderen in je eentje!

Liedjes, gedichten en verhalen

Babyboomers begonnen de wereld op de kop te zetten. Omdat het anders moest. Van de koude oorlog naar ‘Give peace a change’.
Daarna gingen de Babyboomers meer dingen regelen. En kijk, ze kregen het goed.
Maar hebben ze het ook goed geregeld voor de tijd ná hen? Voor de volgende generaties?

Zondagmiddag 24 april ontvangt Bibliotheek Emmen de schrijvers Marga Kool, Jan Veenstra en muzikant Egbert Meijers. Zij brengen een programma onder de titel ‘Babyboomers Blues’, met liedjes, gedichten en verhalen. Ze staan stil bij het waardevolle, maar steken ook de draak met de malligheid en de uitwassen van deze generatie.

Meer informatie

Het programma start om 13.30 uur in het leescafé van de bibliotheek aan het Noorderplein. Kaarten kosten €5,- (voor niet-bibliotheekleden 7,50) en zijn vooraf verkrijgbaar via de website of de balie van de bibliotheek. De zaal is open vanaf 13.00 uur.