AMERIKA versus CHINA.…!

van Schaikweg 94, Emmen

Lezingen

Welk land wordt het machtigste land ter wereld? Welk land leidt straks de dans om de wereldhegemonie? Amerika probeert haar leidende rol te handhaven. China staat klaar om die rol over te nemen. Waar staat Europa?

Machtsverhoudingen

Amerika deskundige Frans Verhagen en China deskundige Henk Schulte Nordholt delen hun kennis op woensdag 10 april met de bezoekers van het Kenniscafé. Ze gaan in op kansen en bedreigingen van deze strijd om de geopolitieke machtsverhoudingen.

De voorsprong van Amerika staat onder druk. China daagt Amerika uit. De technologische voorsprong van Amerika slinkt. Op geopolitiek en economisch terrein botsen beide grootmachten steeds vaker. Donald Trump op zijn beurt accepteert niet dat China technologie steelt, Amerikaanse bedrijven dwarsboomt en haar producten vrij naar Amerika exporteert.  President Xi bouwt gaandeweg een machtspositie op met economische steun, zoals Amerika dat gewend was te doen. In maart nog haalde hij Italië binnen in zijn Beltway project. Wat betekent de toenemende wereldwijde invloed van China  voor Europa, Nederland en onze regio? De EU waarschuwt voor Chinese investeringen in Europese infrastructuur en technologiebedrijven. Hoe kan een bedrijf anticiperen op deze ontwikkeling en wat betekent het voor de werkgelegenheid? Wankelt de naoorlogse wereld van multilaterale afspraken onder de confrontatie tussen Amerika en China, beide geleid door zelfverklaarde sterke mannen?

Meer informatie

Deze avond wordt gehouden in NHL Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg in Emmen op woensdag 10 april. Aanvang: 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Entree is, inclusief koffie/thee vooraf en in de pauze èn een hapje/drankje na afloop, € 8,- per persoon!

Aanmelden vooraf verplicht via www.kenniscafe-emmen.nl