63ste Boortorenwandeltocht

Kerkeind 1, Schoonebeek

Evenementen, Natuur & Actief

In Schoonebeek, een dorp in het mooie grensgebied van Zuidoost Drenthe, waar tot op heden nog steeds aardolie wordt gewonnen, vindt op 31 augustus de 63e Boortorenwandeltocht plaats. Een tocht met diverse afstanden tussen de 5 en 40 kilometer.

Festiviteiten laatste week van augustus

De laatste week van augustus staat Schoonebeek geheel in het teken van festiviteiten als een Jaarmarkt, de Zandstrooisterloop, Kidsrun, Kermis, een Dweilorkestenfestival en op de zaterdag waar het 63 jaar geleden mee begon, de Boortorenwandeltocht.
Heden ten dage zijn het niet alleen de Schoonebeekers zelf die meewandelen. Inmiddels komt men zelfs van tot ver buiten de provinciegrenzen naar het wandeldorp om mee te doen. Dienden zich in eerdere jaren veel groepen aan, nu is het vooral de individuele wandelaar die de uitdaging aangaat. Dat de Boortorenwandeltocht goed staat aangeschreven blijkt wel uit een door de jaren heen constant groot aantal deelnemers.
Onderweg zal Muziekvereniging De Bazuin de wandelaars muzikaal ondersteunen en na de wandeling worden de deelnemers in het dorpscentrum feestelijk onthaald.

Meer informatie

De start is bij: t Aole Gemientehoes, Kerkeind 1,  7761 CL Schoonebeek.

Uitgebreide informatie over de routes en kosten van deelname is te vinden op onze website www.boortorenwandeltocht.nl