17de Internationaal Shanty & Seasong Festival

Emmen Centrum

Concerten & Muziek, Emmen Centrum

Op zondag 8 september 2019 vind in het centrum van Emmen voor de 17e keer het internationaal Shanty & Seasong Festival plaats, als een van de grootste één daagse van Europa. Naast dit muziek spektakel is er van 11.00 tot 18.00 uur een grote Braderie en Vlooienmarkt georganiseerd door Vitalis braderie en markten. Om alvast in de sfeer te komen zal Dweilorkest Dinges van 11.00 tot 13.00 uur de boel alvast wat opvrolijken.

Gevarieerd aanbod

Ook dit jaar is de stichting shanty cultuur er weer in geslaagd om u een gevarieerd aanbod van koren voor te stellen uit bijna geheel Nederland en twee koren uit Duitsland. Vanaf 13.00 uur zullen op acht podia verdeeld over de stadsvloer 24 koren van de 107 aanmeldingen uit binnen en buitenland hun beste kunnen aan u tonen. Het hoogtepunt is op het Hoofdpodium naast de Hema als om 17.30 uur alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en Wethouder Robert Kleine van het college van de gemeente Emmen het festival zal afsluiten.

Deelnemende koren Nederland

The Sweelsingers Zweeloo, De Noaberzangers Nw.Amsterdam/Veenoord, De Stormvogels Emmen, Shantykoor Regghe Sangers uit Nijverdal, Shantykoor De Brulboei uit Zwijndrecht, Shantykoor De Windjammers uit Kuinre, Shantykoor De Rundezangers uit Emmercompascuum, Loo en Drosten Singers uit Dalen, Shantykoor Sjompiesingers uit Gramsbergen, Shantykoor Spier uit Spier, Eemslandershanty`s uit Klazienaveen, Lobster Stormvogels uit Stedum, Dickningergeuzen uit de Wijk, Zeemanskoor De Ketelbinken uit Kampen, Shantykoor Old Swalow uit Heerenveen, Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen, Shantykoor Vleardingse Maatjes uit Vlaardingen, Waddenwichter uit Pieterburen, Magelan Singers uit Delftzijl, Pekeldershantypluskoor uit Nieuw Pekela, Shantykoor De IJsselboei uit Brummen en de Lady Pirates uit Winschoten.

Deelnemende koren Duitsland

Shantychör Dei Binnenschippers uit Lohne en Osnabrücher Windjammers uit Osnabrüch.

Meer informatie

De toegang is gratis.