Van Gogh Huis

Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord is het enige openbaar toegankelijk pand in Nederland waar één van de beroemdste schilders ter wereld, Vincent van Gogh, woonde en werkte.

In 1883 werkt en woont Vincent twee maanden lang in het logement en het is de uitvalsbasis voor zijn ontdekkingstochten door het veengebied. Zijn doel is om de ´gewone´ mens, en dan met name de landarbeider, te schilderen. In het Van Gogh Huis staat u in de kamer waar Vincent van Gogh in 1883 logeerde. Zijn bed staat nog op dezelfde plaats, de tekendoos is open, het verfpalet klaar voor gebruik. Misschien maakt Van Gogh een lange wandeling door het veen, het lijkt alsof hij elk moment weer terug kan komen... 

Tijdens een rondleiding en lezing in het Van Gogh Huis hoort u veel over Van Gogh zijn leven in Drenthe. Wij informeren u over de ongeveer 40 werken die hij in Drenthe heeft gemaakt en de 23 brieven die hij hier heeft geschreven. In 22 brieven aan zijn broer Theo en in één brief aan zijn ouders vertelt hij veel over zichzelf en over Drenthe. Waarom komt hij naar Drenthe en wil hij hier blijven? Waarom loopt alles anders dan Vincent wil?

Meer informatie

Van Goghstraat 1 | 7844 NP | Veenoord/Nieuw-Amsterdam bij Emmen 
| 0591 555 600 

Of ga naar de website van het Van Gogh Huis