Wandelen in Emmen en omgeving

Wandelen in een groene omgeving

De boswachterij Emmen bestaat uit de Emmerdennen, Valtherbos, Noordbargerbos en het Oosterbos.  

In deze bossen liggen verschillende hunebedden, karresporen en meer dan 70 grafheuvels. Staatsbosbeheer heeft in dit gebied een aantal wandelroutes uitgezet die langs de mooiste plekjes voeren (Wandelkaart Zuid Oost Drenthe nr.12).

In de wijk Angelslo aan de Oude Markeweg is de ingang naar Het Speelbos. Dit is een 'natuurlijke speeltuin'. Je kunt er in bomen klimmen en in slootjes springen, boomhutten en bruggetjes bouwen.

Grenzeloos genieten! Niet meer zo geheimzinnig als vroeger maar toch nog vol geheimen, dat is het unieke veen- en heidelandschap langs de Duits-Nederlandse grens: Het Internationale Natuurpark Veenland. Meer dan 220 vogelsoorten, waaronder 112 broedvogels voelen zich in het weidse veenlandschap thuis.

Wandelroute De Emmerdennen

De Emmerdennenroute (12 km.) is een afwisselende wandelroute die in het bruisende centrum van Emmen begint. Vanuit het centrum loopt u in een handomdraai naar het prachtige natuurgebied, de Emmerdennen. U komt maar lieftst zes hunebedden tegen!

Knapzakroutes

Al jaren zijn de Knapzakroutes een begrip. Je wandelt langs kronkelende beekjes, over smalle bospaadjes en over heidevelden. Onderweg maak je kennis met het verhaal van het Drentse landschap en kom je in de kleinste Drentse dorpen.

Gemiddeld zijn de Knapzakroutes zo’n vijftien kilometer lang. Het zijn rondjes, je komt terug bij het startpunt. Meestal zijn ze te splitsen in kortere lussen.

Om een route te kunnen lopen heb je een routeboekje nodig met alle mogelijke achtergrondinformatie. De boekjes kosten 3,95 euro per stuk.

Stadswandeling Emmen

Emmen is een bruisende stad, waar het heerlijk vertoeven is. Karakteristiek, gezellig, modern en verrassend, dat is Emmen.

Deze wandeling leidt u langs 10 bezienswaardigheden in het bijzondere centrum van Emmen. In zijn geheel is de wandeling 6,5 km. lang. U kunt de wandeling eventueel verkorten tot 5 km.

Wandelkaarten Emmen

Bij Tourist Info Emmen kun je terecht voor wandelkaarten van Emmen en omgeving. Kom langs bij de winkel in het centrum van Emmen!

Tourist Info Emmen
Hoofdstraat 26
7811 EP  Emmen
Tel. 0591 - 649712

Interessante links

Meer informatie over de natuur in de regio Emmen of wil je meer weten over wandelen in dit gebied?

Meeting Nature
Nijkampenweg 9
7815 GA  Emmen
Tel. 06-53199389
www.meetingnature.nl

Staatsbosbeheer Het Veenland
Kamelingswijk OZ 83
7894 AJ  Zwartemeer
Tel. 0591-390602
www.staatsbosbeheer.nl

Lees ook: Fietsen in de regio Emmen