Fietsen in Emmen en omgeving

Fietsen in een prachtige omgeving

Op de fiets door de Zuidoosthoek. Drenthe staat bekend als fietsprovincie. In de Zuidoosthoek ligt een uitgebreid fietspadenstelsel van bijna 500 kilometer. Fiets door het Natuurpark Veenland en bezoek bijzondere gebieden als het Bargerveen met bijna 300 verschillende soorten vogels of het Oosterbos. Sinds 2013 wordt dit bos doorkruist door het Koning Willem Alexanderkanaal: een belevingskanaal met spaarsluizen en een unieke koppelsluis. De riviertjes de Runde en het Schoonebeekerdiep leiden je door een prachtig cultuurlandschap, bijvoorbeeld naar Oud Schoonebeek, een Europees Erfgoedgebied.

Fietsroute Langs 't knoal

Deze fietsroute voert u langs het ijstijdpad. Dit pad staat in het teken van de ijstijdperiode zo'n 150.000 jaar geleden. In deze tijd heeft een ijsmassa vanuit Scandinavië de hondsrug gevormd en een groot aantal zwerfkeien in Drenthe achtergelaten. Lans het pad vindt u informatiepanelen, bijzondere zwerfkeien, picknickplekken, een klimparcours, uitkijkheuvel en een bijzondere koppelsluis.

Fietsroute Ellertsveld

De fietsroute Ellertsveld (51 kilometer) is een aanrader voor het hele gezin. Waterpret, hunebedden en de spannende sage over rovende reuzen Ellert en Brammert vallen bij jong en oud in de smaak. De start van deze route is in Emmen, dat vooral bekend staat om het indrukwekkende Wildlands Adventure Zoo Emmen.

ATB-route Valterbos en Emmerdennen

De grotere noordelijke route (Valterbos) gaat over zandwegen. De route is volledig vlak met uitzondering van een kleine zandverstuiving. Langs de route liggen vele grafheuvels, deze heuvels zijn beschermde archeologische monumenten. De kleine zuidelijke route (Emmerdennen) gaat door het bos met smalle paden en over een zeer heuvelig landschap. Beide routes zijn door middel van bewegwijzering met elkaar verbonden.

Fietskaarten Emmen

Bij Tourist Info Emmen kun je terecht voor fietskaarten van Emmen en omgeving. Kom langs bij de winkel in het centrum van Emmen!

Tourist info Emmen
Hoofdstraat 26
7811 EP Emmen 
Tel: 0591 - 649712

LEES OOK: WANDELEN IN EMMEN EN OMGEVING