Hofsmeden

Hofsmeden is de edelsmederij van Aafke Hof in de voormalige Souvenirwinkel van het Noorder Dierenpark.
 

Hofsmeden bestaat uit een winkelgedeelte met werk van Aafke Hof zelf en sieraden van andere edelsmeden. Daarnaast is er een open atelier waar het werk gemaakt wordt.

Centraal in het atelier staat een grote werkbank waaraan alle stukken worden gemaakt. De werkbank bevindt zich onder een lichtkoepel en wordt aan diverse zijden omringt met gereedschappen. Het publiek kan van een kleine afstand toekijken hoe het goud en zilver tot mooie producten (sieraden en zilverwerk) wordt verwerkt. Naast vrij werk maakt Aafke ook sieraden en zilverwerk in opdracht. Hierbij kunnen klanten hun eigen goud inbrengen om te hergebruiken.

Ook is hier een sfeervolle zithoek gecreëerd waar uw ontwerp besproken kan worden onder een kopje koffie.

Marc Stuart

Op de zaterdagen is naast Aafke Hof, ook Marc Stuart aanwezig. In zijn jeugd heeft Marc het glasblazen hobbymatig bedreven. 35 jaar later in 2016 heeft hij de draad weer opgepakt. Inmiddels is zijn bedrijf Vitre gevestigd in het pand van Hofsmeden. Alle zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur kun je Marc aan het werk zien achter de brander. Marc is een autonoom glasblazer die creativiteit en handwerk combineert.
Tijdens de NNGK (Noord-Nederlandse Glas- en Keramiek) dagen geeft Marc demonstraties glasblazen en is zijn werk ook te koop.

Meer informatie

Aafke Hof | Website | Facebook |
E-mail

06 41980544 / 0591 769089

Bekijk voor een breed overzicht hoe de ambtsketen en andere stukken gemaakt worden de video's.