Galerie bij Leth

Ingo Leth is in de Duitse stad Duisburg opgegroeid. Daar voltooide hij in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde Ingo naar Nederland.
De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in zijn leven. Het schilderen is voor hem een weg van ontwikkeling.
Zowel abstract als figuratief werken ligt hem zeer aan het hart. Ingo ziet het zelf als een voorrecht, dat hij de gave heeft zowel abstract als ook realistisch te kunnen werken.

In zijn werken probeert hij altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur hebben daarbij vaak zijn interesse en aandacht. Eén van zijn motto's is dan ook “One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”
 
Symbolen en verhalen geven de werken betekenis. Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad in zijn werk.

In april 2015 opende Ingo Leth de deuren van Galerie 'Bij Leth' in Emmen. Hij probeerde met het organiseren van diverse exposities in de prachtige Zuiderkerk in Emmen de Kunst scene in Emmen een plek te geven. Zowel kunstenaars uit Emmen als ook uit de rest van Nederland exposeren in zijn Galerie.

Meer informatie

Ingo Leth | Website | E-mail
0591 617159 / 06 28543866

Openingstijden: 
Woensdag t/m zaterdag van 11:00 - 17:00 uur. 
1e zondag van de maand van 12:00 -17:00 uur