Engels Theehuis Twessers

Door jongeren van Pro Emmen 

Het Engelse theehuis Twessers is een nieuw project voor jongeren van Pro Emmen. Twessers biedt jongeren een kans om in een beschutte werkomgeving te leren en werkervaring op te doen in de horeca. Hierdoor maken zij meer kans op de arbeidsmarkt. De jongeren die de horeca opleiding van Pro Emmen hebben gevolgd, vallen nu vaak tussen wal en schip en worden daarom ook wel 'Twessers' genoemd, 'Tussen-wal-en-schippers'.

Voor kwaliteit en gezelligheid

Engelse theehuis Twessers staat voor kwaliteit en gezelligheid. Wij halen onze producten bij lokale leveranciers. Al onze taarten, scones en brood zijn altijd vers en op ambachtelijke wijze bereid. En niet alleen onze producten zijn met oog voor detail gemaakt, ook het theehuis zelf is met veel aandacht ingericht en gestyled volgens de echte Engelse stijl met rozenprints en lichtroze kleuren. Ook serveren we alles in prachtig romantisch servies.

Koffie bij Twessers

Kalahari Coffee is een naar eigen zeggen nieuw, mooi, biologisch en fairtrade koffiemerk. Als enige koffiemerk ter wereld wordt deze koffie CO2-neutraal gebrand. Bij het branden van Kalahari Coffee koffiebonen worden de pitten van olijven gebruikt. Deze pitten bleven over nadat de olijven waren verwerkt in de Spaanse regio Jean, Andalusië. Hier werd niks mee gedaan. Het werd als restafval gezien en als zodanig verwerkt. Na uitvoerig onderzoek bleek dat dit onverwacht de perfecte brandstof was voor het branden van koffie. Zo'n product met een bijzonder verhaal serveren we graag bij Twessers!

Vlees bij Twessers

Varkens houden van nature van wroeten, en dat is wat ze volop kunnen doen op de boerderij bij Wim Brinkman en Greet Hospers in Drouwenerveen. De varkens leven in de buitenlucht met een soort luifel van stro ter bescherming tegen weer en wind. In de zomer kunnen ze lekker afkoelen in de modderpoel en in de winter zitten ze warm tussen het stro. Naast een fijne leefomgeving krijgen de varkens een gevarieerd menu zoals gras, kruiden, eikels, graan, zonnebloemolie, winterwortels etc. En dit proef je vanzelfsprekend terug in het vlees, wat onder andere bij Twessers op de kaart staat.

High Tea

Cottage tea - High-tea 
Onbeperkt thee naar keuze* - Warme quiche naturel met tomaat.- Sandwiches met eiersalade, kaas & rode ui, kip kerrie, roomkaas met komkommer. - Twee scones met diverse soorten jam en clotted cream. - Diverse soorten patisserie. 
(minimaal 2 personen) 
€  21,50 per persoon 

Queens tea - High-tea deluxe 
Onbeperkt thee naar keuze* - Alcoholvrije cocktail. - Warme quiche naturel met tomaat. - Sandwiches met kaas met truffelmayonaise, gerookte zalm, kip basilicum, ham met roomkaas & rucola. - Twee scones met diverse soorten jam en clotted cream. -  Diverse soorten luxe patisserie waaronder een lepelgebakje, vers fruit en Engelse koekjes. 
(minimaal 2 personen) 
€  28,50 per persoon 

Country tea - Rustieke high-tea 
Onbeperkt thee naar keuze* - Drie verschillende warme quiches naturel met tomaat, champignon en truffel, bacon en rode ui. - Sandwiches van landbrood met eiersalade, kip basilicum, ham met roomkaas & rucola. - Hartige kaasscone met tomaat roomkaas.  - Twee scones met diverse soorten jam en clotted cream. - Diverse soorten patisserie. 
(minimaal 2 personen) 
€  24,50 per persoon 

Workshops

Bij Engels theehuis Twessers kun je ook terecht voor interactieve en creatieve workshops in samenwerking met andere partijen in het Rensenpark. Het dag vullend programma is erg geschikt voor teambuilding, maar ook als familie-, vrijgezellenfeest of als aankleding voor een bijeenkomst.

Klik op het volgende PDF bestand om een overzicht met alle workshops te kunnen bekijken: Download Workshops_Twessers .pdf

Meer informatie

Website | E-mail 
0591 725825 

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag
van 10.00 t/m 17.00 uur