Emmen, Culturele Drentse gemeente 2015-2016

Kom je uit Emmen, dan kom je van goede grond, daar zijn de Emmenaren het over eens! In Emmen is het fijn wonen, prettig werken en er is veel groen om te recreeren. Met het thema VAN GOEDE GROND liet Emmen als culturele gemeente van Drenthe in 2015 en een groot deel van 2016 zien hoe cultuur een inspiratiebron kan zijn om prachtige dingen tot stand te brengen. 

Als we denken aan cultuur, denken we meestal aan theaters, musea, beeldende kunst of klassieke muziek. Maar cultuur is veel meer. Daarom heeft de gemeente Emmen laten zien hoe breed en divers cultuur kan zijn. Cultuur als beleving, cultuur als historie, cultuur als iets wat we overal om ons heen zien.

Het uitgangspunt voor VAN GOEDE GROND vormde de rijke cultuurhistorie van Emmen. Die historie was tevens een prachtige kapstok voor de programmering van Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015/’16.

Bekijk de Facebookpagina en Twitterpagina!

Oogst

Onder de noemer Van Goede Grond kwam de samenleving in beweging voor cultuur, wat resulteerde in meer dan honderd culturele activiteiten. Wat bracht Van Goede Grond teweeg? Wat ging goed? En wat doen we nooit meer? De opbrengst is samengebracht in de bijzondere uitgave ‘Oogst', download de publicatie hier.

Evenement gemist?

Bekijk hier alle evenementen die hebben plaatsgevonden in 2015 en 2016!

Bekijk hier alle afleveringen die RTV Emmen heeft gemaakt.


Compilatie Culturele Drentse Gemeente '15/'16

Van Goede Grond - Aflevering 27

Documentaire: Het geluk van Emmen

Jaap Lamfers - Zuidoost Drent - Officiële Videoclip