NK Wielerweken

In juni 2015 vinden in Emmen de KNWU Nationale Kampioenschappen Wegwielrennen plaats. Emmen is gastheer NK wegwielrennen voor elite mannen, vrouwen en beloften. Emmen heeft de primeur dat ook de junioren, nieuwelingen en elite zonder contract strijden om zowel de nationale titels op de weg, als om de nationale driekleur op de tijdrit. Gezien de vele titels die er deze twee weken op het spel staan, wordt er gesproken over de ‘NK Wielersportweken’.

Dagblad van het Noorden

NK wielrennen 2015 in ‘Superweek' Emmen

Dagblad van het Noorden

Gedurende twee weken is Emmen het strijdtoneel voor de nationale kampioenschappen, de wielersport staat echter het hele jaar centraal binnen de gemeente. Voorafgaand en tijdens de wedstrijden vinden er vele breedtesportactiviteiten plaats om de wielersport in de regio te promoten.

De KNWU is zeer verheugd dat Emmen de organisatie van het KNWU NK Wegwielrennen op zich neemt. Directeur Huib Kloosterhuis: “Wij zijn trots dat de KNWU in de gemeente Emmen een partner heeft gevonden die niet alleen vol enthousiasme onze kampioenschappen faciliteert, maar die daarnaast ook de mogelijkheid aangrijpt om door middel van wielrennen de breedtesport in de regio te stimuleren”.

De gemeente Emmen is zeer verheugd met het binnenhalen van dit unieke wielerevenement. Wethouder Bouke Arends van sport: “Emmen organiseert vaker grote succesvolle sportevenementen. Wij dragen de fietssport een warm hart toe. Fantastisch dat nu alle belangrijke NK’s in onze gemeente verreden gaan worden. Het is voor ons bovendien een goede gelegenheid om te laten zien hoe mooi onze gemeente is.

Algemene informatie NK Wielersportweken

Datum: zaterdag 20 juni t/m zondag 28 juni 2015
Locatie: Gemeente Emmen
Tickets t.z.t. verkrijgbaar via de organisatie