Het Grote Voor Elkaar Festival


 

                                KOM JIJ OOK?


Wat is het grote voor elkaar festival?

Het is een festival voor en door bewoners, voor en door ambtenaren en andere professionals, waarin ‘bewoners in actie’ de rode draad vormen. Daarom is het centrumplein op zaterdag 7 oktober een festivalplein. ‘Bewoners in actie’ voor hun buurt of wijk krijgen een podium om te laten zien en te vertellen over de initiatieven in hun buurt of wijk. Kortom: initiatieven waar we van kunnen leren, die ons kunnen inspireren en enthousiasmeren. Bovendien staan deze dag de deuren van het gemeentehuis wagenwijd open. Dit is je kans om een kijkje achter de schermen te nemen van de gemeentelijke organisatie.

Wie/wat/waar

Het festival vindt plaats in en rondom het gemeentehuis, op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Bekijk de tijdlijn van het programma!

Op en rondom het festivalplein:

- kun je workshops volgen;
- staan kraampjes van organisaties die jullie bij bewonersinitiatieven kunnen helpen;
- is er informatie over subsidiestromen;
- kun je lekker eten;
- zijn er diverse optredens van amateurkunstenaars uit Emmen;
- zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Actie Startschot

Heb je een goed idee? Een plan dat een positief effect heeft op de gezondheid van mensen? Een plan dat uitgaat van, voor en met inwoners?
Zoek je hulp om dit plan van de grond te krijgen? 
Loop dan op 7 oktober het Idee Café binnen, want daar staan mensen voor je klaar met verstand van zaken! Zij helpen je graag verder!

Meteen van start! 
Het is zelfs zo, dat als je op 7 oktober een plan indient, en dat wordt goedgekeurd, je geld kunt krijgen om meteen te starten!
Dat is Actie Startschot! In het Idee Café helpt Simon Henk Luimstra vanuit de gemeente Emmen om ter plekke een goed plan op papier te zetten. Simon Henk is van 13.00 - 14.00 uur en van 14.30 - 15.30 uur aanwezig in het Idee Café. 
Alle ingediende ideeën worden beoordeeld op de bedoeling en haalbaarheid. Om 16.00 uur worden de geselecteerde ideeën gepresenteerd aan het publiek. Vervolgens bepaalt een jury o.l.v. wethouder Bos hoeveel geld elk plan krijgt. Er is in totaal € 6000,- te verdelen en maximaal € 1500,- per ingediend idee.

Workshops die je verder helpen!

Heb je een goed idee?
Echt iets Voor Elkaar? 
Maar hoe pak je het aan? 
Wie helpt?

Kom dan tijdens het Grote Voor Elkaar Festival op 7 oktober naar de vier workshops waarmee je verder komt:
12.00 uur - Wat is jouw uitdaging?
13.00 uur - Hoe maak ik een plan?
14.00 uur  - Hoe financieer ik mijn plan?
15.00 uur - Crowdfunding, hoe pak ik dat aan?

Locatie: Trouwpaviljoen
Aanmelden: niet nodig
Toegang: gratis!Een festival door bewoners en ambtenaren, voor ambtenaren en bewoners

Het bijzondere van dit festival is dat het van begin tot eind een coproductie is van bewoners, ambtenaren en andere professionals. Dat komt tot uiting in de projectgroep. Fenneke Mensen en Marlies Zeeman leiden dit team namens de bewoners en Pia Elenbaas, Eline Faber, Susan Hoexum, Marjan Huisman, Jolien de Boer en Thea van der Veen maken er namens de gemeente deel van uit. De unieke samenwerking van bewoners, ambtenaren en professionals zien we ook terug in een grote groep met meedoeners en -denkers. Fantastisch toch!

Nieuwsbrief en social media

Meer weten over het festival? Bekijk de nieuwsbrief! 

Editie 1 
Editie 2
Editie 3

Wil jij op de hoogte blijven van het Grote Voor Elkaar Festival? Geef je dan via deze pagina op voor de nieuwsbrief. 

Bekijk en volg het Grote Voor Elkaar Festival ook op FacebookTwitter en/of Instagram!

Het projectteam
Het projectteam


Met dank aan: