Het Grote Voor Elkaar Festival


Meedoen?

Het Grote Voor Elkaar Festival is voor en door inwoners, ambtenaren en andere professionals. Graag willen we je daarom vragen om ook mee te doen. Ben je enthousiast? Geef je dan nu op: 

Bewoner in actie

Geef je nu op voor het festival. Heb je samen met anderen een leuk initiatief in je dorp of wijk en wil je dat graag laten zien om anderen te inspireren? Dan krijg je een plekje op het Festivalplein op 7 oktober.

Ambtenaar in actie

Geef je team nu op voor de open dag! Tijdens de open dag kun je je als team (of projectgroep) presenteren. Misschien zijn er dingen die je kunt laten zien, of waar je meer uitleg over kunt geven aan onze inwoners. Zoals het vergunningentraject, de omgevingswet of andere dingen.

Meedenken of meedoen? 

Geef je dan op voor het festival of de open dag! Ben je geen ‘bewoner of ambtenaar in actie’, maar wil je wel meehelpen of meedoen in de voorbereiding of tijdens het festival? Dan maken we graag gebruik van je hulp.

Wat is het grote voor elkaar festival?

Het is een festival voor en door bewoners, voor en door ambtenaren en andere professionals, waarin ‘bewoners in actie’ de rode draad vormen. Daarom is het centrumplein op zaterdag 7 oktober een festivalplein. ‘Bewoners in actie’ voor hun buurt of wijk krijgen een podium om te laten zien en te vertellen over de initiatieven in hun buurt of wijk. Kortom: initiatieven waar we van kunnen leren, die ons kunnen inspireren en enthousiasmeren. Bovendien staan deze dag de deuren van het gemeentehuis wagenwijd open. Dit is je kans om een kijkje achter de schermen te nemen van de gemeentelijke organisatie.

Wie/wat/waar

Het festival vindt plaats in en rondom het gemeentehuis, op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. 

Op en rondom het festivalplein:

- kun je workshops volgen;
- staan kraampjes van organisaties die jullie bij bewonersinitiatieven kunnen helpen;
- is er informatie over subsidiestromen;
- kun je lekker eten;
- zijn er diverse optredens van amateurkunstenaars uit Emmen;
- zijn er leuke activiteiten voor kinderen.


Een festival door bewoners en ambtenaren, voor ambtenaren en bewoners

Het bijzondere van dit festival is dat het van begin tot eind een coproductie is van bewoners, ambtenaren en andere professionals. Dat komt tot uiting in de projectgroep. Fenneke Mensen en Marlies Zeeman leiden dit team namens de bewoners en Pia Elenbaas, Eline Faber, Susan Hoexum, Marjan Huisman, Jolien de Boer en Thea van der Veen maken er namens de gemeente deel van uit. De unieke samenwerking van bewoners, ambtenaren en professionals zien we ook terug in een grote groep met meedoeners en -denkers. Fantastisch toch!

Nieuwsbrief en social media

Meer weten over het festival? Bekijk de nieuwsbrief! 

Editie 1 
Editie 2

Wil jij op de hoogte blijven van het Grote Voor Elkaar Festival? Geef je dan via deze pagina op voor de nieuwsbrief. 

Bekijk en volg het Grote Voor Elkaar Festival ook op FacebookTwitter en/of Instagram!

Het projectteam
Het projectteam


Met dank aan: