Combiticket Veenpark & Van Gogh Huis Drenthe

Samen hebben het Van Gogh Huis en het Veenpark een tweetal arrangementen voor groepen samengesteld die je meenemen naar het Drenthe van Van Gogh.  Individuele bezoekers kunnen een "Be Inspired Ticket" aanschaffen voor een gecombineerd bezoek.

1. Van Gogh en Drenthe
Bij het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam treft u het enige, voor publiek toegankelijke verblijf van Vincent van Gogh. Wanneer u hier aankomt krijgt u een persoonlijke rondleiding. Tijdens de rondleiding krijgt u een korte film te zien over Van Gogh’s tijd in Drenthe.

In het Veenpark begint het tweede onderdeel van uw tocht door het Veenlandschap van Drenthe. Uw gids neemt u mee door de wereld van het Veen. Beleef het ongerepte hoogveen en de authentieke Veenput waar nog dagelijks turf wordt gewonnen. Maak een reis met de trein of een vaartocht over de kanalen. Breng een bezoek aan de plaggenhutten die Van Gogh schilderde of aan een veenkoloniaal dorp. Compleet met bakker, klompenmaker en een kruidenier.
Daarnaast kunt u hier de extra museumroute Ezels van Vincent volgen. Hier vindt u een inkijkje in de gedachten die Vincent van Gogh bij Drenthe had. Vastgelegd in brieven en schilderijen. Over het leven in het veen, de omgeving en de mensen. Kortom: alles wat hem inspireerde! U herkent de route aan de

€ 16,00 per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar gratis.
De prijs per persoon geldt vanaf 20 personen en is inclusief:
- Entree Van Gogh Huis, met rondleiding en film
- Entree Veenpark, met rondleiding, een vaartocht en reizen met de treinen.

2. Turf, varen & Van Gogh
Bij het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam treft u het enige, voor publiek toegankelijke verblijf van Vincent van Gogh. Wanneer u hier aankomt krijgt u een persoonlijke rondleiding. Tijdens de rondleiding krijgt u een korte film te zien over Van Gogh’s tijd in Drenthe. Daarnaast kunt u in de expositieruimte ervaren én beleven wat Drenthe heeft betekend voor Van Gogh en vele andere kunstenaars.

Aangekomen bij het Veenpark wordt u door een gids meegenomen aan boord van een Huifboot. Tijdens een tocht van ongeveer een uur door de kanalen van Bargermond ervaart u de prachtige Drentse natuur waar ook Vincent van Gogh zo van onder de indruk was. Ook brengt u onderweg een bezoek aan de turfafgraving, de laatste plek in Nederland waar nog steeds turf gewonnen wordt. Na de tocht bent u in de gelegenheid om de expositie “Veenomenale Hondsrug” in de expohal van het Veenpark te bezoeken.
Een bezoek aan de overige onderdelen van het Veenpark is niet inbegrepen.

€ 11,00 per persoon. Kinderen tot en met 4 jaar gratis.
De prijs per persoon geldt vanaf 20 personen en is inclusief:
- Entree Van Gogh Huis, met rondleiding en film
- Vaartocht Veenpark met gids en bezoek aan turfafgraving
- Bezoek aan Expo Veenomenale Hondsrug in het Veenpark