Combiticket Van Gogh Huis Drenthe & Smalspoormuseum

Een bezoek aan het Van Gogh Huis gecombineerd met het Smalspoormuseum.

(Minimum aantal personen: 10)

Programma:
10.30 uur Ontvangst in het Van Gogh Huis met koffie met koek.
11.00 uur Rondleiding in Van Gogh Huis, 12.30 uur Lunch in Smalspoor Museum (2 broodjes, krentenbrood, koffie/thee/melk/karnemelk)
14.30 uur Bezoek aan Smalspoor Museum en Turfstrooiselfabriek.
16.30 uur Afscheid

Routing:
U start de dag bij het Van Gogh Huis en gaat met eigen vervoer naar het Smalspoor Museum.
Route: U gaat langs de Vaart ZZ, richting Schoonebeek. U volgt de weg, met de bocht mee rechtsaf, en gaat na ongeveer 10 meter linksaf over de brug. Over de brug slaat u rechtsaf en u volgt de weg tot aan de rotonde. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag en gaat gelijk linksaf Dommerskanaal ZZ. (Volg het bord ‘Smalspoor’) Deze weg voert u door het Amsterdamsche Veld en kunt u volgen tot u aan uw linkerhand het Smalspoor Museum ziet.

Onderdeel van dit arrangement is een bezoek aan het Van Gogh Huis. Hier krijgt u een persoonlijke rondleiding, inclusief de bezichtiging van Vincent van Gogh zijn slaap- en werkkamer en de oude Gasterie anno 1883.  Deze is nu weer in gebruik als restaurant. Ook is onderdeel van de rondleiding een korte film over Van Gogh zijn verblijf in Nieuw-Amsterdam en zijn bezoek aan Zweeloo.  Via de aanwezige periscoop bekijkt u de oude attributen uit die tijd die op de zolder van het Van Gogh Huis zijn opgeslagen. Beslist de moeite waard. 

Kosten per persoon: € 19,50.

Voor dit arrangement kunt u zich op dinsdag en woensdag telefonisch opgeven bij het Van Gogh Huis: tel. 0591-555600. Op de overige dagen kunt u een e-mail sturen naar info@vangogh-drenthe.nl, u wordt dan teruggebeld.