Oud-Emmenaar speelt in De Weltmeister

Oud-Emmenaar Laurens van Lottum heeft een rol bemachtigd in de unieke theatervoorstelling De Weltmeister. We spraken Laurens en vroegen hem over zijn tijd in Emmen en zijn rol in De Weltmeister.

"Van mijn 7e tot mijn 18e levensjaar heb ik met heel veel plezier in Emmen gewoond. Voor mijn studie aan de theaterschool en werk als acteur ben ik daarna elders in het land gaan wonen, maar ik ben nog steeds graag in Emmen. Mijn familie woont hier en ik speel geregeld jeugdtheatervoorstellingen in Drenthe. De afgelopen jaren is er in positieve zin veel veranderd aan Emmen. Het Raadhuisplein en het ATLAS Theater vind ik geweldig mooi geworden. Het is heel speciaal daar binnenkort op te mogen treden."

Laurens van Lottum als Theo in De Weltmeister.
Laurens van Lottum als Theo in De Weltmeister.

Waar gaat de voorstelling over?

"De voorstelling laat het leven in de Veenkoloniën in het jaartal 1974 zien. De hoofdrol is voor een gezin dat een tankstation aan de Duitse grens runt. Ik speel Theo, de jongste zoon van het gezin. Mijn vader Arie heeft moeite met de veranderde tijden, hij geniet van autoloze zondagen en kan slecht tegen de opmars van snelwegen andere nieuwigheden. Zijn vrouw en kinderen zijn meer van de tijd en zien niet op tegen nieuwe tijden. We komen als gezin in aanmerking om veel geld te verdienen met een tankstation aan de snelweg, maar of we die stap gaan maken? Dat ga je in de voorstelling zien!"

Muzikale begeleiding

De Weltmeister is het best te omschrijven als een muzikaal toneelstuk. "Het is zeker geen musical, maar muziektheater met liveband. Bert Hadders (winnaar K. ter Laanprijs 2018) heeft alle nummers gecomponeerd en zorgt met zijn band voor muzikale begeleiding. De nummers zijn Nederlandstalig en veelal in Drents dialect. Bert heeft de muziek gebaseerd op nummers uit de seventies, maar in een nieuw jasje. Het klinkt echt super mooi."

Voor jong en oud

"We spelen de voorstelling 10 septemberavonden in het ATLAS Theater. Je gaat terug in de geschiedenis en dat is denk ik heel leuk om mee te maken voor mensen van alle generaties. Mijn hele familie komt kijken en ik hoop dat er nog veel meer mensen uit Emmen en omstreken naar het theater komen! Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus wie zin heeft in een gezellig avondje muziek, drankjes, disco in club ’74 en weemoed naar de tijd van toen: bestel snel!"

Winactie

Wil je kans maken op gratis entree voor De Weltmeister, meld je dan aan voor de winactie. Liever zeker zijn van je ticket? Of meer informatie over dit unieke muziektheater? Ga naar De Weltmeister.