BackBeat FIT (+ maak kans op een BackBeat FIT!)

Speciaal voor sporters

De BackBeat FIT, de nieuwste innovatie van Plantronics uit Emmen. In 2014 kwam dit product op de markt, een draadloze sportkoptelefoon die volgens Plantronics 'net als u niet te stoppen is'. Deze koptelefoon is speciaal gemaakt voor sporters. Het is een duurzaam, flexibel en waterdicht ontwerp, zodat het perfect op zijn plek blijft zitten tijdens het sporten. Het ontwikkelen, maar ook het testen wordt door eigen collega's gedaan. Zo heeft een loopgroep uit Emmen waar enkele collega's van Plantronics actief in zijn, de BackBeat FIT getest. Toen deze groep het prototype na de testfase wilde houden, wist het team dat dit een succes zou worden.

CoolBlue, Bol.com en Amazon

Sinds 1955 is het huidige bedrijf in Emmen gevestigd, dat eerder bekend stonds als Nira, Sony Ericsson en Tonalite. In 2012 sloot Tonalite, toen al gespecialiseerd in draadloze koptelefoons, zich aan bij Plantronics, een bedrijf dat vooral bekend staat om headsets voor zakelijk gebruik. Door de samenvoeging met Tonalite, werd er een consumentenmarkt aangeboord. Inmiddels produceert Plantronics 200.000 BackBeat FIT's per maand die wereldwijd verkocht worden, waaronder in shops als CoolBlue, Bol.com en Amazon.

Toen ons testpanel het prototype niet terug wilde geven wisten we, dit wordt een succes.

Producteigenschappen

- Headset met goede, comfortabele pasvorm
​- Duurzaam ontworpen
​- Kleuren die barsten van de energie
​- Blijf alert
​- Gratis app
​- Bediening op het oor
​- Reflecterende afwerking

Transitie

De vestiging in Emmen telt inmiddels 35 medewerkers onder leiding van managing director Tjapko Uildriks. Per 1 januari draagt hij zijn functie over op, zoals hij zelf zegt, een topmoment voor het bedrijf. "Sinds midden jaren 90 werk ik al samen met een groot deel van het huidige team hier in Emmen. Met veel van onze producten waren we de eerste, zeker op het gebied van wireless headphones, en doen we zeker niet onder voor grote namen. Daarom draag ik ook met trots mijn functie over per 1 januari aan Peter van der Linden. Peter ken ik al een lange tijd en ik ben ervan overtuigd dat hij en het team nog vele successen gaan behalen."