‘Zien, voelen én beleven tijdens Bouw en Woon Event’

Voor een verbouwing, het kopen van een kavel of vragen over energiezuinig wonen was u afgelopen zaterdag in Klazienaveen aan het juiste adres. Op locatie De Planeet vond de aftrap van de Bouw en Woonweken plaats. Die duren van 30 mei tot 13 juni.

In vergelijking met vorig jaar was er dit jaar veel tastbaars: Tegels, gereedschappen, kunststof kozijnen, tuinontwerpen, cv-ketels, vuurtafels voor buiten en stylingaccessoires. Er waren ruim 25 sfeervol ingerichte stands. ,,Zien, voelen en beleven, dat is wat de beursbezoeker naast aantrekkelijke acties verwacht.” legt organisator van het event, Astrid Brinkman, uit. Ze is werkzaam als accountmanager woningbouwkavels bij de gemeente Emmen. ,,Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe aantrekkelijk nieuwbouw is.”

Actie

Wethouder Jisse Otter steunt de bouwsector, de werkgelegenheid en het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. ,,Met een gemeentelijke actie zetten we samen de schouders eronder.” De gemeente stelt maar liefst 2.000 euro per woning beschikbaar voor particulieren. De actie is  bedoeld voor deskundige begeleiding tijdens het proces van kavelverkoop tot oplevering. ,,Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.” Aldus Astrid.

Bob de Bouwer

Zagen, timmeren en lijmen. Gedurende de dag waren er volop activiteiten voor jong en oud.. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ kon de jeugd letterlijk kennis maken met het timmermansberoep. Voor de allerkleinsten was Bob de Bouwer aanwezig met een heuse werkplaats. ,,Wij kijken met volle tevredenheid terug op een zinvolle dag. ” vertelt Astrid enthousiast.

Vragen?

Heeft u vragen over verbouwen of interesse in nieuwbouw? Neem dan contact op met Astrid Brinkman via telefoonnummer  14 0591. U kunt ook een kijkje nemen op de website: www.bouwenwoonweken.nl