Zesde editie van The Spy and the Butcher Festival

The Bake Shop heeft een neus voor lokaal, regionaal en landelijk poptalent. Op 25 mei komt dit tot uiting met een zesde editie van het The Spy and the Bucher Festival. Op het affiche prijken namen uit het gehele land die de afgelopen tijd zich van hun beste kant hebben laten zien. Met artiesten als TAPE TOY, FFOOSS, Nadua en Meadowlake gaat het festival de klok rond in de Grote Kerk in Emmen. 

Net als andere evenementen van The Bake Shop ligt de nadruk op de lokale muziekscene. Artiesten zoals Nadua, The Mudd, CYNN, Meadowlake en Hannah Mae komen uit de noordelijke provincies, waarvan Nadua en Hannah Mae zelfs uit eigen provincie. Zij worden aangevuld met landelijke acts zoals TAPE TOY, FFOOSS en Elsa Lester. Waar de artiesten ook vandaan komen, de opkomende acts krijgen allen de mogelijkheid om zich aan een nieuw publiek voor te stellen. Daarnaast kunnen de artiesten op deze manier veel leren aan elkaar. 

 

Naast de bovengenoemde optredens worden muzikanten bijgepraat in workshops over de do’s en don’ts, is er een vinylstand en nog meer. 

Line up (onderstaande bio’s zijn ook te vinden op thespyandthebutcher.nl)

TAPE TOY: 

De Amsterdamse Tape Toy laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Hierbij toch een poging. Energieke muziek met het nodige harde gitaarwerk. Of zoals Wesley zelf verwoorde bij 3voor12: ”Een combinatie van Nirvana en Gwen Stefani.” Met hun ijzersterke single Naïve hebben we Tape Toy al kunnen horen bij menig radiostation of poppodium. Tijd om The Spy and The Butcher Festival daaraan toe te voegen.

FFOOSS: 
Je verwacht het niet als je ze hoort, maar slechts twee Utrechters vormen FFOOSS. Hard en in your face, dat is de samenvatting. Met de melodische zangpartijen van Sophia en beukende drums van Jannes is The Spy and the Butcher voorzien van de nodige fuzzrock.

Nadua: 
We kennen de Assense Nadua onder andere van Eurosonic Noorderslag. Ze is genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur en timmert hard aan de weg. Met subtiel gitaarwerk en een dijk van een stem verast Nadua telkens weer het publiek.

Elsa Lester: 
Elsa verblijdt ons met haar vrolijke indienummers zoals ‘Somewhere. Met een ‘Do It Yourself’ attitude heeft ze haar EP ‘Dinner Party’ vorige zomer uitgebracht. Vervolgens konden we haar overal in het land zien spelen tijdens de popronde 2018.

The Mudd: 
Deze Groningse band maakt heerlijke muziek om bij weg te dromen. Pakkende gitaarriffs met melancholische teksten. Met hun Debutsingle release ‘Love Apparatus’ van januari dit jaar, en het daaropvolgende Eurosonic Noorderslag nog vers in ons geheugen, kijken we uit naar The Spy and the Butcher Festival!!

CYNN: 
Laid-back popsongs met veel gevoel gezongen. CYNN is de artiestennaam van Cynthia Weiss, die geheel alleen op creatieve wijze haar popnummers live ten gehore brengt. De live versie van ‘More Than I Can’ is nog maar net uit en belooft veel goeds voor The Spy and the Butcher Festival!

Meadowlake: 
In 2018 kwam Meadowlake met hun gelijknamige debutalbum. Ondertussen zijn zij genomineerd voor de Popgala Noord Award for Best Talent met het volgende album alweer in de maak. Meadowlake komt SATB 2019 verrijken met hun dynamische muziek vol ambiance en fluisterzang.

Hannah Mae Music: 
Hannah is een singer- songwriter uit Emmen met duidelijke invloeden vanuit de Amerikaanse Countryscene. Een nieuwe single is onderweg as we write. Gekenmerkt door haar gevoelige zang met catchy gitaarbegeleiding zullen we Hannah treffen op The Spy and the Butcher Festival.

Meer informatie

Zaterdag 25 mei – The Spy and the Butcher

TAPE TOY, FFOOSS, Nadua, Elsa Lester, The Mudd, CYNN, Meadowlake, Hannah Mae.
Locatie: Grote Kerk, Emmen
Tijd: 13:00 tot 01:00
Kaarten: €3,50 in de voorverkoop via deze link

http://www.thespyandthebutcher.nl

https://www.facebook.com/thespyandthebutcher/