Zeer geslaagde 3e editie Walk4Energy

ORANJEDORP – Zondag 7 oktober werd de derde Walk4Energy, het wandelevenement van de Stichting Energy4Kids gelopen. Wethouder René van der Weide verzorgde de opening. Dit deed hij samen met Alet Lingenaar van Alet’s Move. Zij verzorgde de warming-up onder ruime belangstelling van alle aanwezigen. Na de warming-up gingen de enthousiaste deelnemers van start.

 

Het was wederom een druk bezocht evenement. Het was dan met 15 graden en veel zonneschijn ook perfect wandelweer. Ruim 500 deelnemers zijn gestart en hebben genoten van de prachtige wandelroutes en de gezelligheid onderweg. Alle deelnemers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten.

 

Naast alle wandelevenementen werd er ook een t-shirt geveild, met daarop handtekeningen van onder andere Kjeld Nuis, Wim Kieft en Jan Bols. Dit t-shirt leverde maar liefst €300 op. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Energy4Kids.

 

De totale opbrengst van het evenement is nog niet bekend zal op een later tijdstip door de organisatie bekend worden gemaakt. Het gehele bedrag komt ten goede aan de Stichting Energy4Kids. Deze organisatie zamelt geld in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit geld wordt gebruikt om onderzoek te doen naar en meer bekendheid te geven aan energiestofwisselingsziekten. Er is nog geen medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. 70% van hen wordt niet volwassen en 50% sterft voor hun 10e verjaardag. Stichting Energy4Kids vindt dit onacceptabel en is dan ook ontzettend blij met alle deelnemers die hebben deelgenomen aan de Walk4Energy.