Wildlands opent nieuwe doorsteek tussen Nortica en Serenga

De nieuwe doorgang tussen twee gebieden in Wildlands in Emmen is klaar. Het gaat om het nieuwe pad tussen Nortica en Serenga.

Foto: Wildlands
Foto: Wildlands

IJsberen en pinguïns
Voor het nieuwe pad werd een deel van het verblijf van de ijsberen omgebouwd en ook de pinguïns hebben er een plek gekregen. In het nieuwe stuk ligt een oude sleepboot waar bezoekers over heen kunnen lopen. Tegelijkertijd dient die boot als schuilplaats voor de pinguïns. Een glazen wand zorgt er voor dat bezoekers straks letterlijk oog in oog met de ijsberen kunnen komen te staan. 

'Meridianenpad' werd bedacht door abonnementhouder Nita Willemse. Zij opende samen met Wildlands-directeur Erik van Engelen het nieuwe gebied. Abonnementhouders mochten vervolgens als eerste gebruik maken van het pad, met onder meer een brug en een tunnel.

Wens van bezoekers
Een doorsteek tussen Nortica en Serenga was een wens van de bezoekers, omdat daarmee de looproutes korter gemaakt kunnen worden. Op deze manier hoeven bezoekers ook niet twee keer dezelfde route af te leggen. Eind maart begonnen de werkzaamheden voor de nieuwe doorsteek. In het oude verblijf van de pinguïns komen nu overigens tijdelijk twee zeehonden: die had Wildlands nog niet.