Werktuigbouwkunde student Paul Schepers wint OKE-prijs

Paul Schepers heeft met zijn afstudeerscriptie voor de HBO-opleiding Werktuigbouwkunde bij Stenden Hogeschool de scriptieprijs van de Ondernemerskring Emmen gewonnen. Schepers wist de jury te imponeren met zijn afstudeerstage bij Plantronics in Emmen, waarbij hij met name onderzoek deed naar kunststofonderdelen van wireless headsets.

Bij Plantronics werkte Paul Schepers tijdens zijn afstuderen aan de ontwikkeling van een wireless headset (op basis van bluetooth). Hierbij focuste hij met name op de kunststofonderdelen van deze headset. Schepers heeft onderzoek gedaan om verschillende verbindingstechnieken te testen om deze speciale klasse van kunststoffen, die flexibel zijn, met elkaar te verbinden. Bovendien moeten deze kunststoffen bestand zijn tegen verschillende invloeden van buitenaf, zoals zweet en deodorant. Vanuit Stenden PRE is het onderzoek begeleid door Rudy Folkersma en vanuit Plantronics door Johan Schreuder.

De jury was onder de indruk van zijn onderzoek bij de uitvinder van Bluetooth, omdat hij in een high tech omgeving als HBO-student heeft gewerkt aan een complex onderwerp. Hij heeft dit zeer gestructureerd en analytisch aangepakt wat heeft geresulteerd in een rapport op academisch niveau in zeer goed Engels geschreven.

De OKE-prijs wordt sinds 1994 jaarlijks uitgereikt aan de beste afstudeerscripties en is bedoeld om de onderlinge band tussen onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren. Dit leverde Schepers een beloning op van 1250 euro. Momenteel volgt hij de studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente.