Warme Kerst in de bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 6 t/m 21 december in de vier grote bibliotheken van de gemeente Emmen. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Emmen, Bibliotheek Klazienaveen, Bibliotheek Emmer-Compascuum en Bibliotheek Nieuw-Amsterdam kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Joris Linssen. (Foto NRC)
Joris Linssen. (Foto NRC)

Vanaf 6 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kun je een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren. Het begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’ Dat kan leiden tot mooie gesprekken bij de boom. Joris’ Kerstboom wordt zo een waardevolle ontmoetingsplaats in de dagen voor Kerst. In de bibliotheken zijn tijdens de normale openingstijden bibliotheekmedewerkers aanwezig om mensen te helpen en een luisterend oor te bieden.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in heel Nederland doen mee aan de actie. Op www.bibliothekendrenthe.nl/joris is te zien in welke Drentse bibliotheken een Joris’ Kerstboom staat.