Volop inspiratie voor een gezonde leefstijl in Emmen

Fit en vitaal zijn en blijven, meer energie hebben en gezond leven. Daarover gaat ‘Vitali-tijd’, een gratis te bezoeken evenement van Icare Ledenvereniging op donderdagavond 24 oktober in het Atlas Theater in Emmen. Het wordt een avond vol inspirerende verhalen over gezonde voeding en beweging. Bekende sprekers zoals Gerard Kemkers en Gerard Nijboer laten de aanwezigen ervaren hoe je zelf kunt werken aan vitaliteit en zo gezond en vitaal kunt blijven.

Voorzitter van de avond is oud-schaatscoach Gerard Kemkers. Vanaf 19.30 uur neemt hij de aanwezigen mee in het programma. Olympisch kampioen marathonlopen Gerard Nijboer vertelt hoe het lukt om wél te gaan bewegen. Dat doet hij met Imagine Run, een app die helpt om vaker de wandel- of hardloopschoenen aan te trekken. Voedingsdeskundige Jan Buining van TastyBasics houdt de bezoekers vervolgens een spiegel voor over voeding: is het eigenlijk wel normaal wat wij eten? Sportarts Hans de Vries laat daarna de aanwezigen ervaren waarom bewegen zo belangrijk is. Daarbij komt iedereen zelf letterlijk in actie.

ATLAS Theater
ATLAS Theater

Gezonde buurt

De gemeente Emmen wil graag weten welke ideeën inwoners hebben om een buurt gezond te maken. Dat doen ze met M&Gezond! Een initiatief waarbij inwoners samen met de gemeente een plan maken voor een gezondere leefomgeving. De gemeente laat tijdens Vitali-tijd nog meer manieren zien om dit te bereiken.

Gratis toegang

Vitali-tijd begint donderdag 24 oktober om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via ledenvereniging.nl/vitalitijd. Bellen kan ook: 088 - 383 20 20. De avond is gratis voor leden en niet-leden van Icare Ledenvereniging. Na afloop is er voor alle bezoekers een goedgevulde goodie bag. Vitali-tijd wordt mede mogelijk gemaakt door TastyBasics.