Vijf Emmer bedrijven in de race voor innovatieprijs: 'Weg met de Drentse bescheidenheid'

EMMEN - Het moet maar eens afgelopen zijn met de Drentse bescheidenheid bij ondernemers in Emmen. Dat zei voorzitter Jan Sijken van de Commerciële Club Emmen bij de presentatie van de vijf bedrijven die zijn genomineerd voor de titel 'Meest innovatieve bedrijf van Emmen'.

De vijf bedrijven die in de race zijn voor de titel zijn Repak, Tasty Basics, Davinci Dynamics, Innofil 3D en Zuludesk. "We noemen ze de 'Big Five', met een knipoog naar het nieuwe dierenpark Wildlands en het dierenrijk", aldus voorzitter Sijken. 

Tot oktober in de schijnwerpers
De prijs bestaat al elf jaar, maar tot nu toe werd de winnaar in één keer bekend gemaakt. Nu zijn er nominaties en worden de vijf bedrijven de komende maanden uitgebreid in de schijnwerpers gezet. In oktober wordt bekend wie de titel wint.

Successen uitdragen
Sijken hoopt dat de ondernemers in Emmen de Drentse bescheidenheid eens echt van zich af gaan schudden en daar moet de nieuwe opzet voor de prijs aan bijdragen. "Er gebeuren hier zo veel mooie dingen. Er zijn bedrijven die in een garage aan huis zijn begonnen en nu tientallen werknemers hebben. We moeten onze successen veel meer uitdragen", vindt Sijken.

Bron Emmen.nu, door Steven Stegen

Een aantal genomineerde directeuren. Foto RTV Drenthe Steven Stegen
Een aantal genomineerde directeuren. Foto RTV Drenthe Steven Stegen