Gemeenteraadsverkiezingen Emmen, het is bijna zo ver!

Emmen – De verkiezingen komen dichterbij, op woensdag 21 maart 2018 is de Gemeenteraadsverkiezing. Elke vier jaar wordt de Gemeenteraadsverkiezing gehouden. Dan kun je als inwoner van de gemeente Emmen jouw stem uitbrengen op een kandidaat van een politieke partij. Zo bepaal jij samen met de andere inwoners van de gemeente wie het bestuur van de gemeente vormt voor de komende vier jaren. Maar de vraag is, weet jij al op welke partij je gaat stemmen?

Stemwijzer
Voor het eerst kunnen Emmenaren voor de raadsverkiezingen gebruikmaken van een op Emmen toegespitste stemwijzer. Emmen komt met deze stemwijzer omdat zij het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. ,,Een stemwijzer helpt inwoners bij het maken van hun keus. Uit onderzoek blijkt ook dat kiezers zich steeds vaker online oriënteren’’, aldus Anita Klingenberg van gemeente Emmen. De stemwijzer kun je vinden op emmen.mijnstem.nl.

Slotdebat in Grote Kerk
Op donderdag 15 maart debatteerden de partijen voor de laatste keer tijdens het slotdebat in de Grote Kerk in Emmen. Zij gingen met elkaar in gesprek over diverse actuele onderwerpen.

Verkiezingsmarkten
Vrijdag 16 maart waren (bijna) alle politieke partijen aanwezig op de Warenmarkt in Emmen. Voor de Grote Kerk stonden de partijen overzichtelijk bij elkaar (marktkramen) en konden bezoekers van de markt zich laten informeren. Op zaterdag 17 maart was iedereen welkom van 12.00 tot 17.00 uur op de verkiezingsmarkt in Klazienaveen.

foto door: Janwillem Naaldenberg
foto door: Janwillem Naaldenberg