Veenbrand muziektheaterspektakel organiseert auditierondes

Stichting Veenbrand zoekt voor muziektheaterspektakel Veenbrand enthousiaste en talentvolle acteurs om mee te doen aan het muziektheaterspektakel dat in de zomer van 2020 zal plaatsvinden in het Rensenpark in Emmen. 18 Januari vinden de audities plaats waarvoor geïnteresseerden zich tot en met 12 januari kunnen aanmelden.

Jeroen Lopes Cardozo (foto: Roy Beusker)
Jeroen Lopes Cardozo (foto: Roy Beusker)

Naast enkele landelijk bekende acteurs, die vooral de drie hoofdrollen zullen vervullen en in de komende periode bekend worden gemaakt door de organisatie, zoekt de productie professionele, semiprofessionele en ervaren of talentvolle amateur acteurs vanaf 16 jaar die een rol/bijrol willen vervullen in Veenbrand.

Het muziektheaterspektakel is geschreven door Dick van den Heuvel die onder andere de prijswinnende musical “Was Getekend, Annie M.G. Schmidt” schreef. Een andere grote naam die de productie recent heeft weet te binden is de regisseur Jeroen Lopes Cardozo. Hij werkte onder andere als resident director voor Joop van den Ende Theaterproducties (Phantom of the Opera, Zorro), als regisseur van opera’s, theaterproducties en musicals in binnen en buitenland, maar ook als gevechtschoreograaf voor theater, film en televisie bij Baantjer en de met een Oscar bekroonde speelfilm Karakter.

Jeroen Lopes Cardozo: “ik heb met veel plezier het concept-script gelezen en vind het echt een geweldige eer en een grote uitdaging om mijn regie-schouders onder dit project te zetten en een geweldig locatietheaterspektakel neer te zetten. Ik vind het verhaal enorm spannend. Er zitten veel verschillende mooie theatrale lijnen in en een goed onderbouwde dramaturgie. Ik verheug me enorm op de samenwerking met de hoofdrolspelers en ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar de mensen die zich aanmelden voor deze ronde audities.”

Iedereen die interesse heeft om de auditieronde mee te doen die op 18 januari aanstaande wordt georganiseerd in het Rensenpark in Emmen, kan zich tot en met 12 januari aanmelden door een mail te sturen naar auditieveenbrandtheater@gmail.com met daarin:
- een CV toe met je relevante ervaring
- persoonlijke gegevens, contactgegevens en de lengte
- een recente foto als bijlage (jpg / png file). Daarnaast ook zeker een recente foto van jezelf apart als bijlage (.jpg of .png).