Theatervoorstelling in huiskamer Eric van Oosterhout

Foto: Loods13
Foto: Loods13

Loods13, niet alleen een theaterschool maar ook een ‘productiehuis’, maakte een voorstelling voor het randprogramma van de voetbalopera Veendammer Wind. Deze voorstelling met de naam De Jonkers aan de balspeelt vrijdag 7 juni in de huiskamer van niemand minder dan burgemeester van Emmen, Eric van Oosterhout. 

Ach die heerlijke jaren ‘80: toen je met de hele familie nog naar hetzelfde programma op de tv keek – op hetzelfde moment. Ook de Jonkers, het disfunctionele maar liefdevolle gezin uit Veendam, slijten samen hun dagen voor de buis. In de zomer van ’86 volgen ze gespannen de verrichtingen van SC Veendam op weg naar de eredivisie en becommentariëren alles en iedereen maar vooral zichzelf. 

Productiehuis Loods13

Loods13 is niet alleen een theaterschool maar ook een productiehuis: maker van eigen voorstellingen. De community projecten zoals Thuis in Hoogeveenen aan het einde van dit jaar Moederliefdezijn daar onderdeel van, maar Loods13 maakt dus ook voorstellingen ‘op bestelling’, zoals De Jonkers aan de bal. In deze voorstellingen krijgen (amateur)spelers de kans om met professionele theatermakers te werken en zich zo te ontwikkelen. 

 

De Jonkers aan de bal speelt totaal 9x verdeeld over 5 weekenden in verschillende huiskamers in de Veenkoloniën. De première van De Jonkers aan de bal is komende zaterdag bij Stichting Kabelnet Veendam. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

 

Meer informatie: loods13.nl. Een voorstelling meemaken? Stuur een mail naar info@voetbalopera.nl