The Hippie Trail

In 1974 geven Grada en Ton Reuvekamp hun werk op, om een reis van 10 maanden te maken. Ze kopen van vrienden voor 400 gulden een oude Volkswagen Variant en reizen via Oost-Europa, Turkije, Iran, Afghanistan en Pakistan naar India. Over land kunnen ze niet verder, omdat Birma (Myanmar) zijn grenzen gesloten houdt. Per vliegtuig wordt de reis vervolgd naar Birma en Thailand. Dan verder met bus en trein naar Laos, Maleisië en Singapore, waar de boot naar Indonesië wordt genomen. De terugweg gaat via dezelfde route, waarbij in India de auto weer wordt opgepikt. In het Midden-Oosten reizen ze via Irak, Jordanië, Syrië en Libanon terug naar Europa.

Waar de presentatie oorspronkelijk met een diaprojector werd vertoond, is deze anno 2019 volledig gedigitaliseerd en voorzien van commentaar en muziekfragmenten. In de presentatie nemen Ton en Grada je mee op wereldreis én terug in de tijd. Behalve aan hun eigen reiservaringen, wordt ook veel aandacht besteed aan de culturen en religies van de landen die zij hebben doorkruist.

Zondag 23 juni van 14:00 tot 16:30 uur zal Ton Reuvekamp een diavoorstelling komen presenteren over de wereldreis die hij samen met zijn vrouw Grada in 1974 - 1975 maakte.

Voor deze activiteit dien je vooraf aan te melden door te mailen naar: activiteitmcb@gmail.com. Uw aanmelding is voltooid wanneer je van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen. Beschik je niet over internet, dan kun je tijdens openingstijden bellen naar 0591-393400. De entreeprijs bedraagt €6,- per persoon. Je kan op de dag zelf bij de receptie betalen (contant of pin).