Technics4U daagt 800 basisschool leerlingen uit

Twee dagen lang organiseert Drenthe College Technics4U voor bijna 800 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen. Samen met Esdal College en Hondsrug College, de Vereniging Parkmanagement (VPB) en een aantal technische bedrijven is er een uitdagend programma samengesteld op donderdag 3 en vrijdag 4 november. De dag erna kunnen de leerlingen met hun ouders op bezoek gaan bij bedrijven die meedoen aan de Open Bedrijvendag.

De vijfde editie van Technics4U is een manifestatie om de leerlingen van groep zeven en acht van het basisonderwijs op een bijzondere manier kennis te laten maken met het werken in de techniek.

Zelf je elektrisch aangedreven ja-knikker in elkaar sleutelen. Of quizvragen beantwoorden over hightech snufjes, zoals de onderdelen van de JSF straaljager.

Het programma voor deze editie van Techniscs4U spreekt weer tot de verbeelding en wordt begeleid door techniekleerlingen van het (v)mbo en 28 Pabo studenten van Stenden. Het is de bedoeling de jonge leerlingen en hun ouders/verzorgers enthousiast te maken voor een baan in de techniek. In de beeldvorming over techniek en bij het kiezen van een vervolgopleiding voor jongeren hebben de ouders een grote rol.

Gereedschapskistje

Na afloop van de manifestatie krijgt iedereen een gereedschapskistje mee, met daarin vier vouchers. Op de Open Bedrijven Dag op zaterdag 5 november kunnen deze worden ingeleverd bij vier regionale bedrijven. Elke voucher geeft toegang tot een leuke activiteit: een behendigheidsspel in de autogarage, techniek met sport combineren, een puzzelroute door de fabriek en volg de Techniek Experience.

Wie de stempels verzamelt van alle vier de bedrijven (De Groot Installatiegroep Emmen, Drentea Emmen, Harwig Emmen en CarXpert ABS BargerCompascuum) en inlevert bij Drenthe College, maakt kans op een spectaculaire prijs: “Een kijkje achter de schermen bij de ‘waterhuishouding’ van Wildlands Adventure Zoo.”