Succesvol internationaal toernooi voor Tafeltennisvereniging De Treffers uit Klazienaveen

Van donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zaterdag 16 mei stond Klazienaveen in het teken van alweer het 19e Internationale Plus Fisscher EDR-teamtoernooi, georganiseerd door Tafeltennisvereniging De Treffers. Dit grote toernooi met internationale allure bleek ook dit jaar weer een groot succes. Wij spraken toernooileider Albert Pol over deze bijzondere prestatie.

Grootste tafeltennistoernooi van Nederland

"19 jaar geleden is het allemaal begonnen," vertelt Albert. "Toen hebben vier personen het toernooi opgezet, zelf was ik toen ook al als vrijwilliger betrokken. Sinds een jaar of tien ben ik actief als toernooileider, een rol die ik met veel plezier op me neem. Het is geweldig om te zien wat je met elkaar kun realiseren. Dit toernooi organiseren we met elkaar, een groep van 8 bestuursleden en ruim 70 enthousiaste vrijwilligers. Daar ben ik ontzettend trots op."

Sommige deelnemers zijn er sinds het begin bij, al bijna 20 jaar nemen ze deel aan het toernooi. Geweldig!

Internationale deelnemers

Dat het toernooi zich niet alleen richt op Nederlandse spelers blijkt maar weer uit de grote belangstelling van deelnemers uit onze buurlanden. Albert: "We hebben de afgelopen jaren deelnemers gezien uit heel Europa. Zo komen er veel spelers uit Duitsland, België en in het verleden zelfs uit Rusland. Tijdens dit toernooi zien we zowel de jeugd als senioren deelnemen aan de wedstrijden, en van de topspelers zoals ons eigen eredivisieteam tot vele enthousiaste recreanten."

Sponsoren en vrijwilligers maken het toernooi mogelijk

"Zonder de inzet van sponsoren en vrijwilligers was dit toernooi niet mogelijk geweest. We zijn er daarom ook trots op dat we Plus Fisscher onze hoofdsponsor mogen noemen. We hebben bewust gekozen voor een lokale sponsor, omdat we willen dat de sport in dit gebied, onze eigen regio, meer aandacht krijgt. En Plus Fisscher is de ideale partner gebleken, met veel aandacht voor en interesse in de (top)sport in Klazienaveen en omstreken. Daarnaast kunnen we altijd rekenen op onze vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat alles wordt opgebouwd, verzorgen de bezetting in de kantine en helpen om alles die drie dagen in goede banen te leiden. Zonder hen zijn we nergens."

Jong bloed in de vereniging

"Op dit moment zijn we hard bezig om onze vereniging aantrekkelijker te maken voor jongeren. Onze vereniging bestaat uit circa 225 leden, maar we willen graag wat meer jongeren aan ons verbinden. Daarom zal een deel van de opbrengsten van dit toernooi ook gebruikt worden om de contributie van de jeugd te verlagen. Verder streven we ernaar om de 'oudere jeugd' een grotere rol te geven in de organisatie. Zo zorgen we voor continuïteit in de commissie en de club."

De Treffers