Stenden Life Science opleidingen organiseren Projectenexpositie Duurzame Kunststoffen

Op dinsdag 30 juni 2015 organiseren de HBO-opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Stenden Hogeschool een symposium in het kader van de minor Duurzame Kunststoffen. Tijdens het symposium presenteren de studenten hun interessante onderzoeksprojecten in het kader van (duurzame) kunststoffen en bioharsen, die een bijdrage kunnen leveren aan de biobased initiatieven in Drenthe.

De projectenexpositie wordt tussen 16:00 en 17:30 uur geopend in Stenden MyConcept. Met de expositie worden 18 onderzoeken en onderzoeksresultaten gepresenteerd aan belangstellenden, zoals opdrachtgevers, relaties, leerlingen en docenten van het voortgezet onderwijs en mbo. Studenten zijn aanwezig om de projecten toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Stenden zet in op Biobased Economy
De wereld koerst af op een biobased economy. De industrie en de maatschappij vragen erom. De technische opleidingen van Stenden hebben dan ook een belangrijke focus op onderzoek naar en de ontwikkeling en toepassing van duurzame kunststoffen. Dit komt ook tot uiting in het lectoraat Stenden PRE, dat een toonaangevend kenniscentrum voor duurzame kunststoffen is, en de masteropleiding Polymer Engineering. Maar ook in de Life Science opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek vormt de biobased economy een belangrijke leerlijn en neemt het onderwijs op het gebied van kunststoftechnologie een belangrijke plaats in.

Symposium duurzame kunststoffen
Op dinsdag 30 juni 2015 organiseren de HBO-opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek van Stenden Hogeschool een symposium in het kader van de minor Duurzame Kunststoffen. Tijdens de minor hebben studenten verschillende projecten uitgevoerd in het kader van (duurzame) kunststoffen en bioharsen. Voor (externe) opdrachtgevers voerden de studenten interessante onderzoeken uit, zoals biobased en bioafbreekbare landbouwfolie, 3D-printen met PHA voor medische toepassing en natuurlijke additieven in monofilamenten. De opleidingen en studenten zijn trots op de uitgevoerde onderzoeken en resultaten en organiseren daarom dit symposium om de uitkomsten met betrokkenen en relaties te delen.

Projectenexpositie in Stenden MyConcept
Tussen 16:00 en 17:30 uur presenteren de studenten hun projecten met een projectenexpositie. In het fabrication laboratory van Stenden School of Technology hangen 18 posters die de onderzoeken en onderzoeksresultaten tonen. De studenten zullen hun projecten toelichten aan belangstellenden en het is mogelijk om vragen te stellen over de onderzoeken. De onderzoeken hebben boeiende en verrassende resultaten opgeleverd, die een bijdrage kunnen leveren aan de biobased initiatieven in Drenthe.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de projectenexpositie te bezoeken. Deze vindt plaats in MyConcept. Stenden Hogeschool Emmen, Van Schaikweg 94, 7811 KL Emmen (gratis parkeren).