Stenden Hogeschool opent praktijklocatie op Emmtec Industry & Businesspark

Emmen - Studenten van de opleiding Life Science van Stenden Hogeschool hebben vanaf 27 oktober 2014 praktijkonderwijs op een nieuwe locatie. Met ingang van het tweede blok van dit studiejaar gaan ze hiervoor naar het nieuwe laboratorium dat is gevestigd op het terrein van Emmtec Industry & Businesspark. Op het Emmtec terrein is speciaal voor de Stenden studenten een modern laboratorium ingericht met alle faciliteiten.

Door de opening van dit nieuwe laboratorium kunnen Life Science studenten in een inspirerende omgeving, middenin het werkveld, praktijkonderwijs volgen. Emmtec Industry & Businesspark biedt Life Science studenten van Stenden een unieke Real World Learning omgeving, om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk in de toekomst.

Stenden is heel blij met Emmtec Industry & Businessparkals praktijklocatie. Bij Emmtec zijn veel polymeer-gerelateerde bedrijven gevestigd, zoals DSM, Teijin en Bonar. De focus van Emmtec sluit goed aan bij de nieuwe leerlijn Biobased Economy van de opleiding Life Science en de minor duurzame kunststoffen. Emmtec is bovendien net als Stenden ook partner in Green PAC, het open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten (COCI).

Emmtec hecht waarde  aan de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen op het gebied van duurzame kunststoffen en kunststoftechnologie en was dan ook  zeer bereid de Stenden studenten te verwelkomen op het Industry & Businesspark. Ivo Verdonkschot, director Industry Parks: “Het Emmtec Industry and Businesspark drijft op innovaties. De komst van Stenden en jonge studenten naar ons park is belangrijk om ons huidig succes te kunnen continueren.”

Als Stenden hebben we een belangrijke focus op onderzoek naar en de ontwikkeling en toepassing van duurzame kunststoffen. 

Patrick Bemelmans, Head of School MemTech van Stenden Hogeschool: "Met studenten die in dit laboratorium midden in het werkveld praktijkonderwijs volgen, kunnen we het onderwijs op het gebied van kunststoftechnologie verder ontwikkelen en versterken. Wij koersen af op een biobased economy. De industrie en de maatschappij vragen erom. Als Stenden hebben we met onze technische opleidingen van Stenden dan ook een belangrijke focus op onderzoek naar en de ontwikkeling en toepassing van duurzame kunststoffen. Dit komt ook tot uiting in ons lectoraat Stenden PRE, dat een toonaangevend kenniscentrum voor duurzame kunststoffen is, en de masteropleiding Polymer Engineering."

Voorbereiding op werkveld via Real World Learning

Real World Learning is onderdeel van Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO). Bij alle opleidingen van Stenden Hogeschool staat de praktijk centraal. Al tijdens de studie maken studenten kennis met hun toekomstige werkveld. PGO is een van de drie pijlers van Stenden, samen met Onderzoek en Internationalisering. De verbindingen tussen PGO, onderzoek en internationalisering en de toepassing daarvan in de werkvelden (leerbedrijven, stages, real world learning) zorgen voor een sterk en onderscheidend profiel van Stenden, waarbij studenten in kleine groepen een vraagstuk uit de praktijk oplossen.

Over Stenden

Aan Stenden studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië) met ieder hun eigen opleidingenaanbod. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit vijf associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 18 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en Zorg, Economie en Techniek. Stenden heeft 18 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld.

Over Emmtec

Emmtec Industry & Businesspark is het bedrijventerrein voor de polymeer industrie. Hier worden de bijzondere competenties qua onderzoek en toepassing op het gebied van de polymeren gebundeld. Dankzij de aanwezige infrastructuur, diensten en expertise die Emmtec biedt, kunnen ondernemers hun innovatieve ideeën in de praktijk brengen.

Bedrijven als DSM, Tejin en Bonar, maar ook lokale ondernemingen ontwikkelen hun concepten, zetten productielijnen op en zetten hun product in de markt. Gezamenlijk met de partners binnen GreenPac heeft het park van de overheid de felbegeerde COCI-status verkregen.