Spanning neemt toe bij kunstenaar Ingo Leth

Duimen en hopen, dat is alles wat een zenuwachtige Ingo Leth uit Emmen nog kan doen. Maandag leverde hij zijn schilderij Letter from Rembrandt in bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Foto: Marlow de Kleine
Foto: Marlow de Kleine

Samen met 600 andere kunstenaars is de schilder doorgedrongen tot de finaleronde van de Rembrandttentoonstelling in het Rijksmuseum. Een jury beoordeelt deze week de doeken en beslist volgende week welke werken van 15 juli tot en met 21 september in het Rijksmuseum te zien zijn. “Ik was helemaal niet zenuwachtig totdat ik in het Rijksmuseum kwam. Al die bewaking en  officiële mensen die mijn schilderij bekijken. Eerlijk gezegd begint het nu wel erg spannend te worden.”

Wennen

Aan het officiële gedeelte moest de Emmer kunstenaar erg wennen. Ik had het schilderij gewoon onder de arm in een stuk papier. In het museum pakten ze het alleen met witte handschoenen aan. Toen drong het pas echt door dat ik met een eigen schilderij in het Rijksmuseum stond.’ Mocht hij tot de winnaars behoren dan kan Ingo Leth bij wijze van spreken elke dag zijn schilderij in Amsterdam bezoeken. Hij heeft namelijk een gratis toegangskaart voor het Rijksmuseum die tot eind september geldig is.

 

Bron: Emmercourant.nl