Samenwerking New Dutch Connections, Syrische vrouwengroep Emmen en theaterschool Loods13

De stichting New Dutch Connnections en theaterschool Loods13 hebben elkaar gevonden: vanaf oktober geeft de theaterschool les aan jong volwassenen uit het asielzoekerscentrum in Emmen. New Dutch Connections heeft geregeld dat de Syrische vrouwengroep van 17:30 – 19:00 uur elke dinsdag gaan koken onder de naam Cook & Connect.  Plaats van handeling: theaterschool en productiehuis Loods13 in het Rensenpark in Emmen. Samen koken en aan tafel gaan verbindt mensen met elkaar. Daarom opent Loods13 haar deuren voor dit prachtige initiatief.

Stichting New Dutch Connections inspireert en motiveert de jongeren uit het AZC om opnieuw in zichzelf te geloven door samen met organisaties workshops aan te bieden, de jongeren te koppelen aan coaches en maatjes en unieke ontmoetingen te organiseren door o.a. het produceren van theatervoorstellingen.

Maatjes

Stichting New Dutch Connections is nog op zoek naar maatjes: vrijwilligers die jonge (ex) vluchtelingen willen ondersteunen bij het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Als maatje bied je een vluchtelingenjongere ondersteuning bij zijn of haar sociale en professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld door samen te werken aan een opdracht, te koken, een open dag te bezoeken of iets leuks te ondernemen.

 

Theater

Loods13 levert twee docenten die de jonge (ex)vluchtelingen theaterles geven. Deze lessen resulteren aan het einde van dit jaar, in december, in presentaties die iedereen kan bezoeken. Het eten op dinsdag is ook voor iedereen toegankelijk: je eet voor een vrijwillige bijdrage mee. Wel reserveren via info@loods13.nl, maximaal 50 plekken beschikbaar.