SamenLoop voor Hoop Emmen

6 en 7 juni 2015 staat Emmen in het teken van de SamenLoop voor Hoop. De SamenLoop wordt gehouden bij het FC Emmen stadion waar bijna 1000 mensen tegelijk gaan  lopen. De SamenLoop is een wandelestafette van 24 uur, waarbij de opbrengst ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding, waarmee zij onderzoek doen naar het voorkomen en genezen van kanker.

Emmen kleurt paars

Op dit moment hebben  65 teams uit 12 verschillende dorpen van de gemeente Emmen zich ingeschreven met gezamenlijk  bijna 1000 lopers en dagelijks komen er nog nieuwe teams bij. Burgemeester Bijl loopt zowel op zaterdag als op zondag een aantal uren mee waarbij hij zich laat sponsoren voor het goede doel.

Eregasten

Een SamenLoop van Hoop kent een aantal vaste onderdelen. (Ex)kankerpatiënten zijn de Eregasten gedurende de SamenLoop; zij lopen de eerste ronde gezamenlijk van de 24-uurs wandelestafette. Gedurende het gehele evenement zijn er tal van activiteiten speciaal voor Eregasten en vaak belangeloos aangeboden door ondernemers uit de gemeente.

Kaarsenceremonie

Een van de indrukwekkendste vaste onderdelen van een SamenLoop is de kaarsenceremonie. Als het zaterdagavond 6 juni donker is,  worden duizenden kaarsjes ontstoken in speciale kaarsenzakken en langs de looproute neergezet. Vaak zijn de kaarsenzakken voorzien van tekeningen en teksten door familieleden, lopers en ook bezoekers die daar speciaal voor komen. Om hun dierbaren te eren en te herdenken. Iedereen kan een kaarsenzak neerzetten voor de ceremonie en ze zijn dan ook te verkrijgen op 6 juni op het SamenLoop terrein.

Muziek en spektakel

Op het voorplein bij het stadion is van alles te doen; meerdere teams hebben kramen ingericht waar van alles te koop is of leuke activiteiten te doen zijn. Tijdens de gehele samenloop treden tal van artiesten belangeloos op. Van koren, bekende regionale zangers en ook Dilana die haar optreden vermeld in haar Europese tour. Als laatste muzikale artiest treedt op Syb vd Ploeg (De Kast) op zondagmiddag. Ook in de nacht is er muziek.. RTV Emmen richt ‘De Huiskamer’ in, van waaruit zij een muziekprogramma maken en waar iedereen gezellig langs kan komen gedurende de nacht.

Kinderen lopen samen met circus Carantelli

Zondag om elf uur ‘s ochtends begint de kinderloop, een 24-minuten durende loop waarbij de kinderen ontvangen worden door circus Carantelli waarbij de jeugdige circusartiesten natuurlijk ook meelopen. Na de kinderloop kunnen kinderen meedoen met demonstraties streetdance of lekker doeltje trappen op het grote FC Emmen veld. Burgemeester Bijl loopt ook mee met de kinderloop.

Deel van de opbrengst blijft binnen eigen regio

Een deel van de opbrengst van de SamenLoop blijft binnen de eigen gemeente, 10% van de opbrengst is voor Sygrid’s Garden, het inloophuis voor (ex)kankerpatienten en hun familieleden.

Loop mee, help mee of bezoek de SamenLoop voor Hoop, kijk voor meer informatie op www.samenloopemmen.nl