Regionale aannemers voor Centrumplein en Markt

Twee bedrijven uit de regio met veel werknemers uit de gemeente Emmen gaan aan de slag met het nieuwe Centrumplein en de herinrichting van het marktgebied in Emmen. 

De lokale aannemerscombinatie Hoornstra/Hemmen heeft de opdracht gekregen om het nieuwe Centrumplein in Emmen aan te leggen. Het Hardenbergse aannemersbedrijf Lareco gaat het werk voor het tweede en grootste deel van de herinrichting van het marktgebied in Emmen uitvoeren. Twee bedrijven uit de regio met veel werknemers uit de gemeente Emmen. De aanpak van beide pleinen begint direct na de bouwvak. 

Wethouder Jisse Otter is tevreden over de uitkomst van de aanbesteding: 
“De bedoeling van Centrumvernieuwing Emmen is om de lokale en regionale werkgelegenheid een boost te geven, tijdens en na de bouw. Door de subsidies op deze projecten en de grootte van de projecten hebben we echter ook te maken met bepaalde (aanbestedings)regels. Door deze regels kun je niet zelf bepalen dat een regionale aannemer het werk gaat uitvoeren. Het is mooi dat de lokale en regionale aannemers aan het werk kunnen met deze twee grote projecten!”

Bron: www.emmen.nl