Rapid Wheels zet kroon op droomseizoen

UTRECHT De kroon op een droomseizoen. Dat is voor Rapid Wheels de uitverkiezing tot KNWU Vereniging van het jaar 2014. Waarmee de club in één klap 5000 euro rijker is.

,,We zijn er nog ondersteboven van’’, jubelde voorzitter Jeroen de Geus. Met een vijfkoppige delegatie rukte de BMX-club uit Klazienaveen uit naar Utrecht om op de Dag van de Wielersport de ontknoping mee te maken. Rapid Wheels won het van de genomineerde wielerverenigingen De Bataaf (Zwanenburg) en CS030 (Utrecht). ,,Er werden compilaties vertoond van filmpjes die we moesten opsturen. Toen de winnaar werd aangekondigd en onze beelden voorbijflitsten, wisten we genoeg.’’

Toch hadden De Geus cum suis stiekem al een beetje rekening gehouden met de hoofdprijs van 5000 euro. Want de bestemming is er al: een zogenoemde pumptrack. Oftewel een minicrossbaan die gevorderden in staat stelt zich een techniek eigen te maken, maar ook toegankelijk is voor alle buurtkinderen die een rondje willen raggen. Het plan ligt klaar. ,,Alles was rond, behalve de financiën.’’ De pumptrack wordt aangelegd op de plek waar de oude sporthal De Zon stond. Daar wordt ook een beachveld aangelegd. De Geus verwacht dat in december met de aanleg wordt begonnen.

Bevlogenheid, ondernemerschap en een strakke organisatie. Dat is volgens het juryrapport vooral waar Rapid Wheels zich in onderscheidt.

Bron: Dagblad van het Noorden, 10 november 2014 , pag. 20