Provinciale Skills Talents vakwedstrijden in Emmen

Donderdag 7 februari organiseert Drenthe College de vmbo vakwedstrijden Skills Talents voor de provincie Drenthe in Emmen. In acht verschillende richtingen gaan teams van drie leerlingen de strijd aan om zich te kwalificeren voor het nationaal kampioenschap dat eind maart in de Rai in Amsterdam wordt gehouden. De wedstrijden vinden plaats op de DC locatie Van Schaikweg 98 in Emmen.

Samenwerken

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende richtingen kunnen leerlingen die een vmbo-opleiding volgen laten zien welke skills ze beheersen en wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element.

Deelnemende scholen

Donderdag nemen in totaal 16 teams deel van de volgende scholen uit de provincie: Terra Assen, Terra Meppel, Dr. Nassau College, Esdal College, Stad en Esch en Hondsrug College. En ze nemen deel aan de volgende wedstrijden: Bloemwerk, Bouwen, wonen & interieur, Economie & ondernemen, Horeca, bakkerij & recreatie, Media, vormgeving & ict, Mobiliteit & transport, Produceren, installeren & energie, Zorg & welzijn. De winnende teams gaan door als provincieteam Drenthe Dragons naar de nationale finale op donderdag 21 maart in Amsterdam.

FInale

Tijdens de finale in Amsterdam maken de leerlingen deel uit van het provincieteam. Ook werken ze tijdens de finale samen met deelnemers van de andere richtingen op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk.

Provincieteam

De leerlingenteams kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen. Vorig jaar veroverde het Drentse provincieteam brons, het Horecateam en het Bouwteam van Stad en Esch behaalde eveneens brons in hun eigen richting.