Première ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’ in Emmen

EMMEN - De populaire jeugdserie Brugklas krijgt een eigen bioscoopfilm. De film gaat in het ATLAS Theater in Emmen op 6 februari in première, omdat de film deels is opgenomen in de provincie Drenthe, met name in Wildlands, het Hunebedcentrum en de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn. Alle brugklassen in de provincie Drenthe hebben mee kunnen doen met een winactie om als klas VIP aanwezig te zijn bij de première.

Brugklas op het witte doek

De bioscoopfilm ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’ draait vanaf 7 februari 2019 in de Nederlandse bioscopen. De film gaat een dag eerder (op 6 februari 2019) in première en vindt plaats in het ATLAS Theater in Emmen. Op het Raadhuisplein in Emmen komt een rode loper waar een groot aantal BN’ers te bewonderen zijn. Natuurlijk zullen de acteurs van de film ook aanwezig zijn. Daarnaast zal de onlangs geïnstalleerde kinderraad van Wildlands bij de première aanwezig zijn.

Winactie

Alle brugklassen van middelbare scholen in Drenthe konden mee doen met een winactie om als klas VIP aanwezig te zijn bij de première. De klassen moesten in een korte video aangeven waarom zij als klas bij de première aanwezig moeten zijn. De klas wordt première waardig in het nieuw gestoken, omdat de klas over de rode loper naar binnen mag. De jury bestaande uit Janet Oortwijn van RTV Drenthe, Daniëlle Idema van Bij Daan Events en Sascha de Hoog van productiemaatschappij Tuvalu zal de winnende klassen kiezen. Na het weekend krijgen de winnende klassen bericht en worden ze bekend gemaakt.