Plug and Shop geeft schwung aan koopzondag

Emmen / regio - Het winkelcentrum van Emmen leek afgelopen koopzondag op één groot open podium. In maar liefst 27 winkels traden ruim twintig muzikale acts op onder de noemer Unplug and Shop.

Waar je ook binnenstapte, kans was groot dat je op een geïmproviseerd podium tussen de schappen en de rekken stuitte. Onder meer gevoelige singer-songwriters, in dialect zingende popgroepen en soepel spelende  funkfbands bevolkten de winkelvloeren en gaven letterlijk en figuurlijk schwung aan de middag.

'Lekker druk en leuk'

Op initiatief van ondernemers in de Emmer binnenstad stelde het muzikantencollectief Unplug and Play een sterk muziekprogramma op, waar door medeorganisator Jannet Westebring nog steeds met veel plezier op teruggekeken wordt. 'Lekker druk en leuk. De ondernemers helemaal happy en alle muzikanten een geweldige middag. Ik zit hier nog met een euforisch gevoel. Helemaal top!'

Margaretha Kleine

Een hoogtepunt was volgens haar het optreden van Remko Wind (Drentse Bluesopera, AA and The Doctors) met de 15-jarige Nicole Wairata midden in het overdekte deel van De Weiert. ‘Vanuit meerdere winkelstraten stond het vol met toeschouwers. ‘ Veel bekijks trok ook de streektaalformatie Harm Tabak and the Flashbacks bij de Mediamarkt aan het Noorderplein. Margaretha Kleine wist als local hero ook veel publiek te trekken. Prettige bijkomstigheid was volgens Westebring het stralende weer, dat extra veel volk op de been bracht. Ook Hendrie Stuiver en Mark Bouwers maakten indruk (zie bovenstaande foto).

Unplug and Shop werd voor de tweede maal gehouden en zeker niet voor de laatste keer. 'Het enthousiasme onder de ondernemers groeit ook. Vorig jaar stelden 18 winkeliers hun winkelruimte ter beschikking. Afgelopen zondag zijn daar bijna 10 bijgekomen.'

Bron tekst en foto's: Emmen.nu

Foto door Erik Spiekman
Foto door Erik Spiekman
Foto door Erik Spiekman
Foto door Erik Spiekman