Plantenkwekerij uit Erica

Van Geel Chrysanten en Orchideeën uit Erica is genonimeerd voor de Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Het bedrijf hoort bij de laatste tien genomineerden. Gedeputeerde Henk Jumelet en wethouder Robert Kleine (land- en tuinbouw) brachten vandaag een bezoek aan het bedrijf van Martijn van Geel en Johan Booster. 

Gedeputeerde Henk Jumelet en wethouder Robert Kleine op bezoek bij het bedrijf van Martijn van Geel en Johan Booster. © Hansman Foto en Beeldwerk
Gedeputeerde Henk Jumelet en wethouder Robert Kleine op bezoek bij het bedrijf van Martijn van Geel en Johan Booster. © Hansman Foto en Beeldwerk

Van Geel Chrysanten en Orchideeën is genomineerd vanwege hun bedrijfsvoering, aldus de jury van de verkiezing. Toekomstbestendig, flexibel en werken met blije mensen heeft Van Geel hoog in het vaandel staan. Zowel medewerkers als klanten. De onderneming kiest er bewust voor om meer te investeren in mensen dan in mechanisatie en probeert op een simpele manier in te spelen op trends, eisen en marktontwikkelingen. 

Prestigieus

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan dit jaar, samen met partners ABN AMRO, ForFamers, NVM en Hardeman Veenendaal voor de 24e keer op zoek naar de beste agrarisch ondernemer. 

Van Geel hoort tot de top 10 van genomineerden. Een vakjury brengt deze op 1 maart terug naar 5 en bezoekt de bedrijven van de genomineerden. Op de laatste 5 genomineerden kan het publiek stemmen voor de Publieksprijs. Vanaf 1 maart kan er via gestemd worden via agrarischondernemer.nl/stemmen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een cheque van € 2.500. Op donderdag 28 maart worden de Agrarisch Ondernemer van het Jaar en de winnaar van de Publieksprijs bekend gemaakt. 

Stimuleringsregeling 

Van Geel Chrysanten en Orchideeën is één van de bedrijven die gebruik heeft gemaakt van de Stimuleringsregeling Revitalisering Landbouw Emmen 2016-2017. Een regeling van Provincie Drenthe en Gemeente Emmen om de landbouwsector in onze regio te ondersteunen. Vanwege succes van de regeling is deze verlengd tot eind 2019.

(Bron: Emmer Courant/Emmen.nu)