Over de rode loper bij de première ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’

In het ATLAS Theater in Emmen is afgelopen week de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Brugklas, de tijd van m’n leven’ in première gegaan, omdat de film grotendeels in Drenthe (Emmen en Borger-Odoorn) is opgenomen. De cast en andere bekende Nederlanders woonden de filmpremière bij. Op het Raadhuisplein in Emmen was het voor het publiek mogelijk om de cast en bekende Nederlanders te bewonderen.

De rode loper voor het ATLAS Theater
De rode loper voor het ATLAS Theater
Hoofdrolspelers Sterre van Woudenberg en Vincent Visser poseren naast zichzelf
Hoofdrolspelers Sterre van Woudenberg en Vincent Visser poseren naast zichzelf
Anouk en haar dochter Nova hebben via Emmen. Maak het mee twee VIP kaartjes gewonnen voor de première.
Anouk en haar dochter Nova hebben via Emmen. Maak het mee twee VIP kaartjes gewonnen voor de première.

De film is gebaseerd op de serie Brugklas van NPO Zapp. De hoofdrollen worden gespeeld door Sterre van Woudenberg (Nola), Vincent Visser (Jesse) en Julian Moon Snijder (Boy). Brugklas: De tijd van m’n leven gaat over Nola die wordt gedumpt door haar vriendje Jesse. Ze komt in de problemen op school en mag niet mee op kamp naar Drenthe. Nola gaat uiteindelijk stiekem toch met de rebelse Boy op een avontuurlijke wijze op pad richting Drenthe om Jesse voor zich terug te winnen.

Langs de rode loper bij het ATLAS Theater stonden veel fans met enthousiasme de cast op te wachten voor een handtekening of een selfie moment. Heel wat brugklassen in Drenthe hebben deelgenomen aan een winactie om als VIP bij de première te kunnen zijn. Uiteindelijk hebben vijf klassen gewonnen van de scholen: Dingstede, RVEC, PRO Emmen, Hondsrug College en Esdal College. „Een onvergetelijke ervaring, gewoon kippenvel. „Dat ik dit met mijn leerlingen mag mee maken. De leerlingen zullen hier nog jaren over hebben,” vertelt Erik van Braam, leraar van PRO Emmen. Eén van zijn leerlingen gaf na de film aan: „Wow, ik ben met bijna iedereen van de cast op de foto geweest en wat hebben ze de film toch mooi gemaakt”.

De cast vond het maken van de film de mooiste ervaring tot nu toe. De film is in slechts 12 dagen opgenomen en het resultaat mag er zijn. De hoofdrolspeler Julian Moon Snijder (Boy) gaf na de film aan: „De film was fantastisch en zelfs leuker dan ik verwacht had, omdat de film nu helemaal compleet was met muziek en montage”. Ook vond Julian de locatie perfect uitgekozen: „Ik kom uit Amsterdam en het is ver rijden, maar Emmen is zo’n rijke locatie. Emmen heeft Wildlands, de hunebedden in de buurt, mooie landschappen en een uitstraling van een grote stad. Ik had een heel ander beeld van Emmen.”

In samenwerking met de Tuvalu media en Just film hebben de provincie Drenthe, het Recreatieschap Drenthe, gemeenten Emmen en Borger-Odoorn het mogelijk gemaakt om Drenthe op deze manier onder de aandacht te brengen bij de jongere doelgroep. Andere sponsoren en organisaties die hebben bijgedragen om de filmpremière tot een succes te maken zijn Ici Paris, Keez & Co, Bakkes, Atlas Theater Emmen, New York Pizza, Quick reclame, Amsterdam Good Cookies, Bij Daan Events, Emmens Bakkie-Gilly’s koffie, Wildlands, Tourist info en Emmen. Maak het mee!