Opening servicepunt van de Bibliotheek in Bargeres

Op 5 maart opent de Bibliotheek een servicepunt in het Brinkenhoes in de Emmer wijk Bargeres. Het servicepunt is drie keer per week open. Tijdens de openingsuren zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen bij het in- en uitlenen. Op donderdag kunnen mensen boeken reserveren of een lidmaatschap afsluiten in de bibliobus die op dat moment bij basisschool de Barg, dichtbij het Brinkenhoes, staat.

Lang gekoesterde wens!

De opening vervult een lang gekoesterde wens van de enthousiaste vrijwilligers Coby en Theresa, die al een tijd bezig zijn om een bibliotheek voorziening te realiseren in de wijk Bargeres. Mede door hun niet aflatende inzet is het gelukt om een ruimte te vinden in het Brinkenhoes, waar inwoners van Bargeres een boek kunnen lenen, een tijdschrift lezen of zomaar even voor de gezelligheid bij elkaar kunnen komen.

De Bibliotheek vindt het belangrijk om haar voorzieningen dichtbij de inwoners te brengen. Als het kan om de hoek of anders in de directe omgeving. Voor een grote groep inwoners is het niet vanzelfsprekend om ver te reizen of hun dorp of wijk uit te gaan voor een activiteit. Als basis zijn er vier bibliotheken verspreid door de gemeente, in Klazienaveen, Emmer-Compascuum, Nieuw-Amsterdam en in het centrum van Emmen. Aanvullend functioneren er servicepunten in verschillende wijken en dorpen. De servicepunten maken gebruik van bestaande accommodaties.

Toen Coby met haar wensen bij de Bibliotheek aanklopte, is er samen gekeken naar de mogelijkheden, met als resultaat het realiseren van een servicepunt, waar romans, Grote Letter Boeken, peuterboeken en een aantal tijdschriften geleend kan worden. Ook reserveringen kunnen hier worden opgehaald. In de toekomst worden er mogelijk ook andere activiteiten georganiseerd.

Meer informatie

Openingstijden Servicepunt Bargeres.
Dinsdag: 18.00-20.00 uur
Donderdag 14.00-16.00 uur
Vrijdag 10.00-12.00 uur

Contactgegevens Servicepunt Bargeres
Mantingerbrink 140
7812 MH Emmen
0591 - 681 444
klantenservice@bibliotheekemmen.nl