Onderzoek met Lot gelanceerd!

Op 19 mei jl. vond in groep 7/8 van basisschool de Spil in Klazienaveen de lancering van ‘Onderzoek met Lot’ plaats. Deze kaarten zijn ontwikkeld door Lot’s Foundation en hebben als doel om met leerlingen in gesprek te gaan over kinderrechten. Een set van 42 kaarten gaat over 10 kinderrechten en bevat denk- en doe opdrachten. De kaarten sluiten aan op de kerndoelen ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

Filosoferen

Alexandra Bronsveld,  expert filosoferen met kinderen, trapte af met een workshop filosoferen met Lot voor de leerlingen. Als slagroom op de taart speelde Robin Scherpen twee liedjes uit de voorstelling ‘Lot en de verdwenen hagelslag’, geschreven door Herman van Veen. Alexandra sloot de bijeenkomst af met een workshop filosoferen voor leerkrachten. Alle leerkrachten ontvingen een setje kaarten om in de klas uit te proberen. Het enthousiasme was groot. ”Vanmiddag een praktische workshop van Lot’s Foundation gehad, een aanrader!” twitterde Karin Broens.

Kaarten bestellen

De kaarten zijn te bestellen via de website www.lotroos.nl/onderzoek/. Een set kaarten kost € 14.95 (exclusief verzendkosten). Met de opbrengsten worden nieuwe onderwijsprojecten gerealiseerd.

Over de workshop

Wanneer een workshop afneemt, ontvangt u tevens 5 setjes kaarten. Over de inhoud en mogelijkheden van de workshop voor uw school neemt u contact op met:

Menno van Hasselt menno@lotsfoundation.com, 06-46217778

Over Lot’s Foundation

Lot’s Foundation zet zich wereldwijd in om kinderen bewust te maken van kinderrechten en ze te betrekken bij discussies. Hiervoor is Lot in het leven geroepen, een nieuwsgierig en innemend meisje van 12 die kinderrechten laat zien door de ogen van kinderen. Meer informatie vindt u op www.lotsfoundation.com

Dit project is gefinancierd uit een benefietopbrengst van een voorstelling van Anders Emmen. Lees meer over Anders Emmen.