Mijn Kraam: Een fysieke winkelversie van marktplaats.nl in Emmen

In de Noorderpassage in Emmen wordt 16 september de winkel Mijn Kraam geopend.

Mensen huren in de winkel een kraam en bieden hun spulletjes er te koop aan. Afrekenen gebeurt gewoon aan de kassa en de opbrengst wordt, zonder commissieaftrek, rechtstreeks naar de rekening van de kraamhouder overgeboekt. ,,We vragen 20 euro per week huur voor de kraam”, zegt initiatiefnemer Marcel Jansen, die het concept in Emmen introduceert. ,,Met die 20 euro is alles betaald.” De mensen richten hun kraam zelf in en mogen deze ook tussentijds aanvullen. Jansen noemt het idee een goed voorbeeld van sociale recycling: ,,Hergebruik van goederen, goed voor het milieu en onderlinge contacten.”

Op het adres, waar jarenlang Kampeerwinkel Jan van Peer gevestigd was, kunnen particulieren van alles langs brengen. ,,Van brocante tot eigengemaakte of niet meer gebruikte spulletjes uit huis”, aldus Jansen. ,,Maar ook voor artikelen uit webshops en bijvoorbeeld kerstaccessoires is ruimte.”

Mijn Kraam biedt na de opening plaats aan ruim 200 kramen en stellingen. Spulletjes die niet verkocht worden kunnen, na overleg, door Mijn Kraam worden verkocht. De opbrengst komt in dat geval dan ten goede aan Stichting ALS.

Bron en het volledige artikel via: Zuidoosthoeker.nl