Meiden Emmen '95 pakken brons op NK

Emmen - Het meisjes B-team van volleybalvereniging Emmen '95 is zaterdag tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Volleybal derde geworden.

Noordelijk onderonsje

Door als tweede in de poule te eindigen werd de kruisfinale gehaald. De kruisfinales waren een noordelijk onderonsje. Van de vier teams kwamen er drie uit het Noorden. Emmen ’95 moest het in de halve finale opnemen tegen  het als favoriet bestempelde Sneek. Sneek maakte die favorietenrol waar en won verdiend van de meiden uit Emmen. Terwijl Sneek zich opmaakte voor de finale tegen Sudosa uit Assen speelden de meiden van coaches Jochem Wolkorte en Malon Mars hun beste wedstrijd van het toernooi om de derde en vierde plaats tegen Halley uit Whel.

De eerste set verspeelden de meiden uit Emmen zes setpunten en zagen zij zich geconfronteerd met een 1-0 achterstand. Deze werd echter in de  volgende twee sets met goed volleybal en een gezonde portie werklust omgebogen in een 2-1 overwinning. Terwijl Sudosa Assen verrassend Sneek versloeg mocht Emmen ’95 zich kronen als derde van Nederland.

Bron: Emmen.nu

Foto: Eigen foto, Emmen '95
Foto: Eigen foto, Emmen '95