Lubbers Transport Group uitgeroepen tot Gouden FD Gazelle

Lubbers Transport Group uit Schoonebeek mag zich een jaar lang Gouden FD Gazelle noemen. Deze titel wordt toegekend aan de snelst groeiende onderneming van de regio.

Met de FD Gazellen Awards wil het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen uit Noord-Nederland in de schijnwerpers zetten om zo ondernemersschap te stimuleren. In Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel mogen 39 ondernemingen zich een jaar lang FD Gazelle noemen.  

De FD Gazellen-ranglijst komt tot stand op basis van omzetcijfers van de laatste drie jaar. Bedrijven die twintig procent of meer aan omzetgroei realiseren, in het laatste jaar geen negatief resultaat boeken, geen teruggang in omzet kennen en financieel gezond zijn, mogen zich een jaar lang FD Gazelle noemen.

Naast de FD Gazellen-titel werden acht ondernemingen uitgeroepen tot Gouden FD Gazelle: de allersnelste groeiers in hun categorie. Waarvan Lubbers Transport Group, een transporteur in de gas- en olieboor industrie, er dus één is. Het transportbedrijf uit Schoonebeek is de beste in de categorie 'groot' en heeft van 2011 tot en met 2013 een omzetgroei van 24 procent.

In regio Emmen-Schoonebeek zijn heel veel succesvolle bedrijven, maar dat wordt nog onvoldoende uitgedragen.

Oost-Europa en Middellandse Zee gebied

Ger Engelsman van Lubbers Transport Group uit Schoonebeek kreeg als enige in Drenthe een Gouden Gazelle. ‘Ik vind het jammer dat ik hier als enige sta’, vertelde de algemeen directeur van de vervoerder van olie en gas. Hij riep zijn provinciegenoten dan ook op om zich minder bescheiden op te stellen. ‘In de regio Emmen-Schoonebeek zijn heel veel succesvolle bedrijven, maar dragen dat nog onvoldoende uit.’

Engelsman focust zich steeds meer op Oost-Europa en gebieden rondom de Middellandse Zee. Nu al zit Lubbers Transport in zeven landen en daar moet ieder jaar een nieuw land aan worden toegevoegd. ‘Het duurt nog wel even voordat de olie- en gaswinning uit Nederland wegtrekt, maar uiteindelijk zit toekomstige exploratie toch in landen als Oekraïne, Turkije en Marokko. Het is daar hartstikke leuk zakendoen.’

Ga voor meer informatie naar de website van Lubbers Transport Group.

Bronnen: FD.nl en Emerce.nl

Meer nieuws

Meer nieuws