Leerlingen voortgezet onderwijs op bedrijfsbezoek in Week van de techniek

Week van de techniek 2015

Veel jongeren weten weinig van de beroepen in de sector techniek. De technische branche biedt interessante carrièremogelijkheden aan een generatie die de banen niet voor het oprapen heeft.  Daarom is het zo belangrijk om jongeren in de keuken te laten kijken en ze te laten zien wat het werken in deze sector inhoudt.

Volgende week, van maandag 2 tot en met vrijdag 6 februari, wordt de Week van de techniek gehouden. Het activiteitenprogramma in Emmen is samengesteld door Werk en Vakmanschap en Drenthe College. Veertien bedrijven zetten de deuren open en laten zien hoe leuk de techniek is. Ook kunnen de bedrijven zich presenteren als interessante werkgever aan meer dan 350 leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

De technische sector in de regio

In de regio Emmen brengen de leerlingen van het Esdal College, Hondsrug College en AOC Terra een bezoek aan een zeer divers technisch bedrijvenaanbod (JD Techniek, Imtech, Philips Indal, Emmtec, Cumapol, Holvrieka, Machine- en Apparatenfabriek Combimac, Wensink, Sent Waninge, Teijin B.V.,  Philips Indal, Fresenius Hemocare, MTB Services, Volker Wessels en Jellice). De leerlingen kunnen daar zien hoe producten binnen de technische sector gemaakt worden. Van verlichting en bloedzakken tot kogelvrije vesten en biertanks.

De leerlingen gaan ’s morgens naar een bedrijf en ‘s middags naar Drenthe College. Bij Drenthe College hebben de ze gewerkt aan de praktijkopdrachten op het gebied van elektrotechniek, elektronica, constructie en verspaning, laboratoriumtechniek, bouwkunde, motorvoertuigentechniek (TT-Instituut), procestechniek en de AOT.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Marchel Arling:
m.arling@drenthecollege.nl
088 – 1883213 of 06 54941087

Over Drenthe College
Drenthe College is een mbo- en opleidingencentrum. Elk jaar volgen meer dan 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de vele locaties in de provincie Drenthe. Kernlocaties zijn Assen, Emmen en Meppel.